Mikkelinpäivä on enkelien ja lasten juhlapyhä

Mikkelinpäivä on enkelien ja lasten juhlapyhä

Tulevana sunnuntaina 1. lokakuuta vietetään Mikkelinpäivää

Tulevana sunnuntaina 1. lokakuuta vietetään Mikkelinpäivää, jota kutsutaan myös Enkelien sunnuntaiksi. Mikkelinpäivä oli alun perin arkkienkeli Mikaelille, mutta nykyisin kaikille enkeleille omistettu juhlapäivä. Enkelit kuvataan Raamatussa Jumalan sanansaattajina, jotka suojelevat ja opastavat ihmisiä. Mikkelinpäivän evankeliumi asettaa uskon esikuvaksi lapsen, joten monissa seurakunnissa vietetään Mikkelinpäivänä perhemessuja.

"Silloin Jeesus kutsui luokseen lapsen, asetti hänet heidän keskelleen ja sanoi: 'Totisesti: ellette käänny ja tule lasten kaltaisiksi, te ette pääse taivasten valtakuntaan. Se, joka nöyrtyy tämän lapsen kaltaiseksi, on suurin taivasten valtakunnassa. Ja joka minun nimessäni ottaa luokseen yhdenkin tällaisen lapsen, se ottaa luokseen minut.'" (Matt. 18:2-5)

Kotka-Kymin seurakunta järjestää Langinkosken kirkolla Enkeleiden kanssa aamulla varhain perhemessun 1.10 klo 10. Tilaisuuteen ovat tervetulleita erityisesti lapsiperheet. Luvassa iloista musiikkia sekä yhteinen kahvi- ja mehuhetki Toivonsalissa messun jälkeen.  Perhemessussa mukana ovat pastorit Anne Läheniemi ja Tapio Suontakanen, kanttori Sinikka Vesala ja lastenohjaaja Kirsi Tuominen.

Lisätietoa:
Anne Läheniemi