Vapaaehtoistyön pop up tapahtuma tutustuttaa monikulttuuriseen työhön

Vapaaehtoistyön pop up tapahtuma tutustuttaa monikulttuuriseen työhön

Lauantaina 14.10. Karhulan seurakuntakeskuksella on musiikkia, makuja maailmalta sekä monikulttuurisen toiminnan ja vapaaehtoistyön esittelyä.

Lauantaina 14.10. järjestetään Karhulan seurakuntakeskuksella (Karhulantie 33) Vapaaehtoistyön pop up – tapahtuma. Tapahtumassa esitellään paikallisten yhdistysten monikulttuurista toimintaa ja vapaaehtoistyötä. Ovet ovat auki klo 10–13, ja makuja maailmalta on tarjolla 5 euron hintaan klo 11–12. Tapahtuma on kaikille avoin ja ilmainen.

”Monikulttuurisessa vapaaehtoistyössä tarvitaan monenlaista osaajaa. Tarvitaan vapaaehtoisia suomenkielen opeja, tukihenkilöitä eri-ikäisille ja erilaisille maahanmuuttajille, vertaistukihenkilöitä juuri tulleille, kirkkokavereita, kuljetusapua, harrastuskaveria, ryhmien ohjaajia, apua / opetusta suomalaisten ruokien valmistukseen, apua läksyjen kanssa, askarteluttajaa, kitaransoiton opettajaa, lipaskerääjiä, kirpputorin pyörittäjiä... Mitä vain, missä ollaan yhdessä ihminen ihmiselle”, kertoo maahanmuuttajatyön koordinaattori Maarit Koskensalo-Tiainen.

Paikalla on mahdollista kuulla paikallisesta vapaaehtoistyöstä, ja siitä miten jokainen voi ite olla mukana auttamassa, jotta muualta muuttaneet kotiutuisivat ja löytäisivät paikkansa. Tapahtumasta voi myös löytää uuden harrastuksen, kuulla nuoren taitavan muusikon Tamara Turivinayan musiikkia ja maistella makuja maailmalta.

Mukana tapahtumassa toimintaansa esittelemässä ovat mm. Pelastakaa Lapset ry, MLL Kymen piiri, SPR Kotka & Karhula, Naisten pankki, Kymenlaakson Ensi- ja turvakotiyhdistys, Unicef ja Kotka-Kymin seurakunta.

Tapahtuman järjestävät Kotkan kaupunki, Kotka-Kymin seurakunta, Leader Sepra sekä Toiminta- ja monikulttuurikeskus Mylly.