Kotkalainen Juha-Matti Eerola ehdolla vuoden vapaaehtoistyöntekijäksi

Kotkalainen Juha-Matti Eerola ehdolla vuoden vapaaehtoistyöntekijäksi

Juha-Matti Eerola on ollut järjestämässä mm. vähävaraisten ruokailuja, ja tykkää laittaa hyvän kiertämään.

Kansalaisareena ry etsii vuoden vapaaehtoista. Kotkasta ehdolla on kaksi henkilöä, joista toinen on Juha-Matti Eerola, 29, joka on toiminut myös Kotka-Kymin seurakunnan vapaaehtoisena.

Eerola aloitti vapaaehtoistoiminnan järjestämällä lounaita vähävaraisille Kotka-Kymin seurakunnassa. Haastattelemalla lounastajia saatiin esiin näkökulma, ettei työttömyys tai muu vähävaraisuus ole välttämättä kiinni ihmisen omista valinnoista.

”Olen aina ajatellut, että ei tässä elämässä kukaan yksin selviä. Olen itsekin saanut tukea matkani varrella, ja uskon että kun hyvä laitetaan kiertoon, ei se mene hukkaan”, sanoo Eerola.

Tämän jälkeen Juha-Matti Eerola on ollut monessa mukana, esimerkiksi keittiöapulaisena, turvapaikanhakijoiden tukihenkilönä ja suomenopettajana. Juha-Matti onkin aina ideoimassa monenlaisia tapahtumia ja tekemisiä. Hänellä on laajat verkostot, joista hän innostaa toisia mukaan vapaaehtoistöihin.

Eerola kokee, että vapaaehtoistyö on palkitsevaa, ja siitä saa paljon kiitosta.
”Kerran tulin aamulla auttamaan seurakunnalle vähävaraisten ruokailuun, ja siellä oli yksi työntekijä puhelimessa. Puhelimeen hän sitten sanoi, että `ei meillä ole mitään hätää kun Juha-Matti tuli juuri paikalle!´. Siitä tuli todella hyvä mieli”, hän kertoo.

Ihmisille jotka eivät vielä ole tehneet vapaaehtoistyötä, haluaa Eerola sanoa, että vapaaehtoistyöstä saa paljon enemmän kuin antaa, ja sen takia se on todella hyvä tapa käyttää ylimääräistä aikaa.
”Itteä jännitti alun perin lähteä uusien ihmisten kanssa tekemään erilaisia juttuja, ja mietin että mitähän tästä tulee. Vastaanotto on kuitenkin aina ollut niin lämmin, että on kiva tulla auttamaan”, hän kertoo. Eerola kehottaakin, että kannattaa lähteä rohkeasti kokeilemaan ja etsimään omaa paikkaansa vapaaehtoistyössä.

Vuoden vapaaehtoista etsitään tänä vuonna neljättä kertaa. Viime vuonna voiton vei Brother Christmas, joka on toteuttanut ruokajakelua, järjestänyt vanhuksille päivätansseja ja lapsille Linnanmäen rannekkeita sekä auttanut toteuttamaan erilaisia toiveita. Vuoden vapaaehtoinen voi toimia vapaaehtoisena millä alalla tahansa ja missä päin Suomea tahansa. Kuka tahansa sai ehdottaa palkinnon saajaa, ja nyt on aika äänestää. Kaikki ehdokkaat esitellään kansalaisareenan nettisivuilla, missä omaa suosikkiaan voi äänestää lokakuun aikana. Äänestyksen päätyttyä raati, johon kuuluu mm. arkkipiispa Kari Mäkinen, valitsee palkittavan vapaaehtoisen kymmenen eniten ääniä saaneen joukosta. Vuoden vapaaehtoinen palkitaan 2.12.2017 Vapaaehtoistoiminnan messuilla Helsingissä.

Kuka sinusta ansaitsee voiton? Äänestä vuoden vapaaehtoista osoitteessa http://www.kansalaisareena.fi/vapaaehtoinen/