Taidepyhäkoulussa jokainen pääsee nauttimaan omien käsien tuottamasta taiteesta
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Kuva: Seppo JJ Sirkka, Varovasti -kuvapankki

Taidepyhäkoulussa jokainen pääsee nauttimaan omien käsien tuottamasta taiteesta

Taidepyhäkoulun tuotoksia. Kuva: Kirsi Tuominen

Kuva: Kirsi Tuominen

Pyhäkouluun ovat tervetulleita niin lapset kuin aikuisetkin sunnuntaina 22.10. klo 13.

Taidepyhäkoulussa maalaaminen aloitetaan aina sitruunankeltaisella ja preussinsinisellä. Näillä kahdella värillä jokainen onnistuu.

Taidepyhäkoulu kokoontuu parillisten viikkojen sunnuntaina klo 13 Boxilla eli osoitteessa Karhulantie 31. Seuraava kokoontuminen on 22.10. Pyhäkoulu on tarkoitettu kaikille asiasta kiinnostuneille: niin aikuisille kuin lapsille. Jos lapsi on kovin pieni, on toivottavaa että aikuinen jää auttamaan ja olemaan lapsen tukena. Jokainen saa tehdä taidetta omien kykyjensä ja ikätasonsa mukaisesti.

Taidepyhäkoulua johtaa varhaiskasvatuksenohjaaja Kirsi Tuominen, joka valmistui helmikuussa taideterapiaohjaajaksi.

”Parasta taidepyhäkoulussa on se, kun lapsi tai aikuinen huomaa saaneensa aikaan jotakin ihanaa. Omista käsistä itse tekemällä syntyy upeita tuotoksia”, Tuominen sanoo.

Tuomisen mukaan useimpien aikuisten suurin hämmästys kohdistuu siihen, kun he ymmärtävät mihin kaikkeen he pystyvätkään. Lapsilla ajatus omasta osaamisesta on erilainen, sillä he ovat luonnostaan uteliaita ja rohkeita kokeilemaan uutta. He eivät ole niin kriittisiä itseään kohtaan kuin aikuiset. ”Tärkeintä onkin jokaisen ihmisen kannustaminen: kyllä sinä osaat”, sanoo Tuominen.

Tällä hetkellä taidepyhäkoulussa rakennetaan luomiskertomusta. Projekti aloitettiin maalaamalla märkää märälle –tekniikalla, ja näihin lisäillään eri tekniikoilla uutta. Ensi kerralla luomiskertomusta jatketaan huovuttamalla esimerkiksi kukkia, puita, eläimiä, vesistöjä ja tähtiä. Näistä on tarkoitus tehdä taulu jonka jokainen saa aikanaan kotiinsa. Lähempänä joulunaikaa on tarkoitus käsitellä Mariaa, enkeleitä ja Jeesuslapsen syntymää.