Gospel-lattareilla™ hikeä, hymyjä ja rytmiä riittää

Gospel-lattareilla™ hikeä, hymyjä ja rytmiä riittää

Torstaisin seurakuntakeskuksella saa tanssia klo 17 alkaen hymyissä suin ja tanssitunnin tuotto menee hyväntekeväisyyteen.

Torstaisin Kotka-Kymin seurakuntakeskuksen liikuntasalin täyttää iso joukko hymyileviä naisia. Kello 17 alkaa Gospel-lattarit, jossa tanssitaan kristillisen lattarimusiikin tahdissa. Tänä syksynä tunnit ovat olleet todella suosittuja ja sali on ollut joka kerta täynnä, mutta aina mahtuu mukaan.

Tunnille tullakseen ei tarvitse osata tanssia. ”Kyseessä on matalan kynnyksen tanssiliikuntaa, johon kaikki ovat tervetulleita iästä, koosta ja liikuntataustasta riippumatta. Ilo ja halu liikkua ovat pääasia”, sanoo tunnin vetäjä Leena Ronkainen.

Tunti maksaa 4 euroa, ja tuotto menee Naisten Pankille. ”Voisi siis sanoa, että tanssimme naisille ammatteja. Tästä saa hyvän mielen kaiken muun liikunnasta saatavan hyödyn lisäksi, kun samalla tukee kehitysmaiden naisia”, sanoo Ronkainen.

Tunnille kannattaa laittaa jalkaan tanssikengät tai tossut, mutta sukillakin pärjää. Osalla osallistujista on huivi lanteilla, osalla kukka päässä. Ronkainen kuitenkin painottaa, että armollinen ja hyväksyvä ilmapiiri, sekä omasta kehosta nauttiminen ovat tärkeimpiä asioita – eikä esimerkiksi se miltä kukakin näyttää.

7.12. on syyskauden viimeinen tanssikerta, ja 11.1. alkaa kevätkausi joka jatkuu toukokuun puoleen väliin.

Gospel-lattarit on Tampereen NNKY:n vuonna 2007 aloitettu kristillinen treenimuoto. Alun perin ajatuksena on ollut se, ettei tanssimisessa ole kysy pelkästään fyysisestä hyvinvoinnista ja tanssitaitojen kehittymisestä, vaan tärkeä osa on vahvistaa naisten itsetuntoa ja itsensä hyväksymistä. Gospel-lattareita tanssitaan ympäri Suomea, ja ohjaajiakin on useita kymmeniä. Tassitunti aloitetaan ja lopetaan yhteisellä rukouksella.

Kuvat: Anni Sepponen