Pyhäinpäivänä 4.11. sytytetään kynttilöitä vainajien muistoksi

Pyhäinpäivänä 4.11. sytytetään kynttilöitä vainajien muistoksi

Pyhäinpäivän kynttiläkirkkojen paikat ja aikataulut löytyvät tästä.

Vuoden pimeimpään aikaan sijoittuva Pyhäinpäivä tuo valoa syksyyn, kun ihmiset vievät kynttilöitä ja kukkia haudoille. Pyhäinpäivä on kristillinen juhlapyhä, jolloin muistetaan erityisesti edesmenneitä läheisiä. Kuolleiden muistelemisen lisäksi päivä muistuttaa jälleennäkemisen toivosta.

Kotka-Kymin seurakunta järjestää pyhäinpäivänä tilaisuuksia, joissa muistellaan kuluneen vuoden aikana kuolleita seurakuntalaisia. Tilaisuuksissa luetaan jokaisen vainajan nimi ja sytytetään hänen muistokseen kynttilä. Pyhäinpäivää vietetään tänä vuonna lauantaina 4.11.

Pyhäinpäivän kynttiläkirkot:

• klo 14 Metsäkulman kappelissa (luetaan Metsäkulman hautausmaalle vuoden aikana haudatut seurakunnan jäsenet)

• klo 14 Laajakosken kappeli (luetaan Laajakosken hautausmaalle vuoden aikana haudatut seurakunnan jäsenet)

• klo 15 Kymin kirkko (luetaan Kymin vanhalle hautausmaalle, Helilän hautausmaalle, Kappeli hautausmaalle ja Hurukselan hautausmaalle vuoden aikana haudatut seurakunnan jäsenet)

• klo 16 Kotkan kirkko (luetaan Parikan hautausmaalle, Kotkan vanhalle hautausmaalle, Mussalon hautausmaalle ja muualle vuoden aikana haudatut seurakunnan jäsenet)

Lisäksi pyhäinpäivänä järjestetään

• klo 10 Langinkosken kirkossa pyhäinpäivän sanajumalanpalvelus