Uskon yö tuo taiteen eri muodot Kotkaan

Uskon yö tuo taiteen eri muodot Kotkaan

Uskon yötä vietetään valtakunnallisesti lauantaina 28.10.

Uskon yö on valtakunnallinen tapahtuma, jota vietetään tänä vuonna lauantaina 28.10. Kotkan kirkossa ja seurakuntakeskuksessa. Tapahtumassa on mahdollisuus tutustua paikallisiin taiteilijoihin ja taiteeseen. Ohjelma on musiikkipainotteista, mutta mukaan mahtuu myös kuvataidetta ja lausuntaa. ”Tämä on vähän kuin kirkon taiteiden yö, joka on samalla tavalla matalan kynnyksen tapahtuma kaikille taiteesta nauttiville”, kertoo tapahtumaa järjestävä Tero Hietanen.

Tapahtuma alkaa kaikissa Uskon yö – kaupungeissa samaan aikaan kirkon kellojen soittamisella, ja jokaisessa tapahtumakirkossa soi klo 22.00 Lutherin virsi Jumala ompi linnamme.

Tero Hietanen sanoo olevansa erityisen innoissaan seurakuntakeskuksella klo 20.30 alkavasta ”Bach meets Luther” – tapahtumasta, jossa Baiba Kuusela soittaa selloa ja välissä luetaan Lutherin tekstejä. ”Erittäin korkeatasoista musiikkia on siis tarjolla”, iloitsee Hietanen.

Toinen erityisesti Hietasta kiinnostava tapahtuma on ensimmäistä kertaa virallisesti ohjelmistossa oleva ekumeeninen konsertti, joka alkaa klo 18. ”Se on aina ollut hieno konsertti täynnä monipuolista musiikkia, ja on ilo että vapaiden suuntien muusikkoja on mukana”, Hietanen kertoo.

Muuten ohjelmistossa on esimerkiksi Kotka-Kymin seurakunnan urkurin Matti Vaakanaisen esittämää urkumusiikkia, lausuttua psalmien ja sananlaskujen sanomaa ja Luther-virsien kahvila, jossa ruoan lisäksi kanttori Jenny Kallberg johtaa virsien laulantaan.

Mika Palovaaran ”Raamatullisia kuvia – taidenäyttely on esillä 29.10. asti nähtävillä Kotkan seurakuntakeskuksessa. Näyttely on auki keskuksen aukioloaikoina.

Uskon yö 2017 on osa kirkkohallituksen koordinoimaa reformaation merkkivuoden ohjelmaa. Yhteistyössä on Kansan Raamattuseura. Tämän vuoden teemana on ”Sana uskon ilmentäjänä”.