Iskelmä tunteiden tulkkina messussa

Iskelmä tunteiden tulkkina messussa

Iskelmämessua vietetään 29.10. Kotkan kirkossa LäpiValaisu -yhtyeen kanssa.

Lokakuun viimeisenä sunnuntaina 29. päivä klo 18 vietetään Kotkan kirkossa Iskelmämessua. Messun musiikki koostuu monipuolisesta iskelmämusiikista; ikivihreistä kuten Myrskyn jälkeen, ja uusista hiteistä kuten Neljänsuoran tutuksi tekemä Siipirikko.

Iskelmämessu on avoin ja ilmainen kaikille. Se on rakenteeltaan hieman perinteistä sunnuntaimessua kevyempi ja virsien sijasta on iskelmämusiikkia. Mukana messussa papit Marjo Kiljunen sekä Maarit Maatraiva, ja musiikista vastaa LäpiValaisu-yhtye, yhteistyössä kanttori Jenny Kallbergin kanssa.

LäpiValaisu on Kotkalainen yhtye, joka keikkailee tanssipaikoilla ympäri Suomea. Yhtyeen jäsenet ovat iältään vielä nuoria, mutta taitoa löytyy sitäkin enemmän. ”Minulle oli tärkeää, että seurakunta voi tuoda esille paikallisten nuorien muusikoiden tekemää työtä”, sanoo kanttori Jenny Kallberg, joka on ollut organisoimassa iskelmämessua.

Iskelmämessun toteuttaminen on ollut Kallbergillä mielessä jo pitkään.
”Monelle ihmiselle on juuri iskelmämusiikki se tunteiden tulkki ja ilmaisun kanava. Se on musiikkia, joka koetaan omaksi ja joka on tuttua. Ajattelen, että musiikki on yksi kieli, ja iskelmämusiikin kautta voi puhua ihmisille, joille ehkä perinteisempi kirkkomusiikki on vierasta”, sanoo Kallberg.

Luvassa on Kallbergin mukaan rento ja ihmisläheinen messu, jossa puhutaan iskelmän kielellä elämää suuremmista asioista. Tervetuloa mukaan laulamaan!

Lisätietoa:
Kallberg Jenny,