Liikennemerkki-infossa huomioidaan ikääntyneiden tarpeet ja päivitetään liikennetietoutta

30.10. Kotkan seurakuntakeskukseen saapuu Autoliiton koulutuspäällikkö Teppo Vesalainen keskustelemaan liikenteestä.

Vanhemmalle väelle tarkoitettu liikennemerkkeihin keskittyvä koulutus järjestetään Kotkan seurakuntakeskuksen salissa 30.10. klo 13 alkaen. Koulutus on maksuton ja sisältää kahvitarjoilun. Koulutus on rakennettu vastaamaan erityisesti ikääntyneiden tarpeisiin, mutta kaiken ikäiset ovat tervetulleita.

”Kuitenkin me kaikki tiellä liikkujat, niin jalankulkijat kuin rekkakuskitkin, olemme uusien haasteiden edessä liikenteen jatkuvasti lisääntyessä ja liikennemerkkien uudistuessa. Uusia merkkejä mm. minun autokouluajoiltani ovat STOP-merkki, aluepysäköinti, vuoropysäköinti, nopeuden aluerajoitukset ja tunnelin merkki”, sanoo tilaisuutta järjestämässä oleva diakoni Jukka-Pekka ”Jörö” Enroos.

Tilaisuudessa keskustellaan ja selvitellään erilaisia tilanteita liikenteessä. Tarkoituksena on päivittää liikennetietoutta ja vastata niihin haasteisiin millaisia asioita pitää tämän päivän liikenteessä ottaa huomioon, erityisesti kun näkö, kuulo ja liikkuminen alkavat huonontua.

”Liikenteen lisääntyessä vaaditaan yhä nopeampaa reagointia ja ikääntyvälle autoilijalle se luo erityisiä haasteita erityisesti jos liikennemerkin tarkoitus on jäänyt hämärän peittoon. Helposti tulee tehtyä tahattomia virheitä, jotka voivat aiheuttaa vaaratilanteita tai jopa onnettomuuksia”, sanoo Enroos.

Kouluttaja on Autoliiton koulutuspäällikkö Teppo Vesalainen. ”Vesalainen oli keväällä pitämässä luentoa, jonka aiheena oli ikääntyvä autoilija, ja sitä pidettiin erittäin hyvänä tilaisuutena. Hän on parhaiten perillä tämän päivän tilanteesta”, kertoo Enroos.

”Ei oppi ja kertaus ojaan kaada vaikka suojelusenkelit tekevätkin töitä hiki hatussa”, muistuttaa Enroos.

Kuva: Sanna Krook