Lauluyhtye Seksti juhlii 20 vuotista taivaltaan juhlakonsertilla

Lauluyhtye Seksti juhlii 20 vuotista taivaltaan juhlakonsertilla

20-vuotisjuhlia vietetään 5.11. klo 16 Langinkosken kirkossa. Konserttiin on vapaa pääsy, ohjelman hinta 10e.

Lauluyhtye Sekstin 20-vuotisjuhlia vietetään 5.11. klo 16 Langinkosken kirkossa Juhlakonsertilla. Konserttiin on vapaa pääsy, ohjelman hinta on 10e.

Lauluyhtye Seksti aloitti toimintansa kahden pariskunnan muodostamana kvartettina mutta laulajien määrä on vuosien saatossa tuplaantunut. Lauluyhtye Sekstissä laulavat sopraanot Katri Laitinen, Riitta Hannonen ja Sointu Railo, altot Riikka Viren, Elina Virmakoski ja Tarja Silvennoinen, joka myös johtaa lauluyhtyettä. Sekstin tenori on Jari Laitinen ja basso Mauri Silvennoinen. Konsertin säestäjänä toimii kanttori Susanna Hauer.

Lauluyhtye on rikastuttanut Langinkosken ja nyttemmin Kotka-Kymin seurakunnan jumalanpalveluselämää, mutta myös omien konserttien pito on ollut tärkeää. Konsertteja on pidetty Kotkan lisäksi useissa kirkoissa eri puolilla kotimaata ja myös Virossa, USA:ssa ja Kanadassa. Lisäksi lauluyhtye on julkaissut vuonna 2012 oman levyn.

Sekstin ohjelmisto on aina ollut monipuolista: he ovat laulaneet vanhaa musiikkia renessanssin ja barokin ajoilta sekä uutta musiikkia. Klassisen musiikin lisäksi ohjelmistossa on myös gospelia. Viime vuosien aikana Seksti on laulanut paljon virsisovituksia, joista juhlakonsertin ohjelmistokin koostuu.

Kuvat: Anni Sepponen