Reformaatiovuoden juhlamessussa muistellaan Lutheria ja lauletaan hänen virsiään

Kotkan kirkossa vietetään Luther-messua sunnuntaina 5.11. klo 10.

Tänä vuonna on juhlittu reformaation juhlavuotta. On siis kulunut 500 vuotta siitä, kun Martti Luther julkaisi 95 teesiään. Kotkan kirkossa vietetään Luther-messua sunnuntaina 5.11. klo 10. Messun musiikki koostuu Lutherin virsistä ja urkumusiikista. Saarnassa kirjailija Petri Pietiläinen lukee otteita Lutherin teksteistä.

”Luterilaisen uskon pohja luotiin reformaatiossa Lutherin johdolla 500 vuotta sitten. Samalla on luotu pohjaa pohjoismaiselle hyvinvointiyhteiskunnalle, missä vastuu lähimmäisestä on yhteinen. Reformaatiota juhliessamme emme pelkästään kiitä uskomme perusteista, vaan kiitämme samalla siitä yhteisöstä, joka on rakentunut luterilaisen uskon pohjalle”, sanoo Kotka-Kymin seurakunnan kappalainen Jukka Lopperi.

Mukana messua toteuttamassa ovat Kotka-Kymin seurakunnan kanttorit ja papit sekä Kymin kirkkokuoro.