Kotkan Urkuviikolla Suomi 100 – juhlavuoden kunniaksi myös suomalaista urkumusiikkia

Perinteinen Kotkan Urkuviikko järjestetään tänä vuonna marras-joulukuun vaihteessa 27.11.–1.12. Viikon aikana kuullaan kolme iltakonserttia sekä kolme lounaskonserttia.

Viikon aloittaa urkutaiteilija Olli Pyylammen konsertti, jossa kuullaan Suomi 100 -juhlavuoden hengessä kattaus suomalaista urkumusiikkia. Muista viikon konserteista poiketen tämä avajaiskonsertti järjestetään yhteistyössä Haminan seurakunnan kanssa ja kuullaan Haminan Marian kirkossa.

Viikon muut konsertit kuullaan tuttuun tapaan Kotkan kirkossa, jossa urkurakentamo Martti Porthanin rakentamia, ensi vuonna 20 vuotta täyttäviä urkuja soittavat omaa juhlavuottaan viettävä urkumusiikin professori Olli Porthan sekä urkutaiteilijat Ville Urponen, Marianne Gustafsson Burgmann ja Pauliina Hyry. Ville Urposen kanssa konsertoi oopperalaulaja Essi Luttinen ja Pauliina Hyryn konsertti juhlistaa Hyryn tuoretta ”Vater Unser” -levyä.

Tervetuloa laadukkaan urkumusiikin pariin!