Arkiruokailussa kuuluu kova puheensorina kun kotkalaiset vauvasta vaariin kokoontuvat yhteen

Lahjoituksena saatuja leipiä saa ottaa mukaansa, mutta muista ottaa oma kassi mukaan.

Myös perheen pienimmät ovat tervetulleita arkiruokailuun.

Arkiruokailuja järjestetään kolme kertaa viikossa. Hinta vähävaraisille ja työttömille 1,5e, muille 5e.

Kotkan seurakuntakeskuksen sali on maanantaina lähes täynnä. Pöydissä istuukin monenlaisia ihmisiä: osa on tullut tapaamaan kavereitaan, osa lounastauolle ja osa edullisen ruokailun perässä. Ikähaitari on vauvasta vaariin.

Kotka-Kymin seurakunta järjestää kolme kaikille avointa lounasta viikossa. Ruokailun nimi oli aiemmin vähävaraisten ruokailu, mutta se muutettiin arkiruokailuksi, jotta hekin jotka eivät koe olevansa vähävaraisia tuntisivat olonsa tervetulleeksi.

Seurakunnan emäntä valmistaa lounaat taitavan henkilökuntansa kanssa. Ruoka on terveellistä ja monipuolista kotiruokaa. Esimerkiksi viikolla 42 tarjolla oli Kotkan seurakuntakeskuksella lohikeittoa, leipää päällisineen ja jälkiruoaksi lettuja hillolla ja kermavaahdolla.

Arkiruokailut:

• Maanantaisin Kotkan seurakuntakeskuksella, Mariankatu 14, klo 12-13.

• Ennen ruokailua rukoushetki klo 11.40.

• Tiistaisin Karhulan seurakuntakeskuksella, Karhulantie 33, klo 12-13.

• Torstaisin Aittakorven seurakuntatalolla, Luhtipolku 3, klo 12-13.

Hinta vähävaraisille ja työttömille 1,5e, muille 5e.

Vapaaehtoistoiminnan koordinaattorin Riikka Klaavu-Pihlajanmaan mielestä arkiruokailussa parasta on se, että siellä kuuluu aina kova puheensorina. ”Ihmiset tulevat tutuiksi toisilleen ja vaihtavat kuulumisia”, Klaavu-Pihlajamaa sanoo. Siksi arkiruokailuun ovatkin tervetulleita kaikki jotka haluavat syödä yhdessä.

Tarjolla oli tällä kertaa lohikeittoa.

Kuvat: Anni Sepponen