Liputa lapselle lapsen oikeuksien päivänä 20.11.
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Liputa lapselle lapsen oikeuksien päivänä 20.11.

Kansainvälistä lapsen oikeuksien päivää vietetään maanantaina 20.11.

Kansainvälistä lapsen oikeuksien päivää vietetään joka vuosi 20. marraskuuta YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen hyväksymisen (20.11.1989) kunniaksi kaikkialla maailmassa. Päivän tarkoituksena on tuoda esiin lapsen oikeuksien sopimusta ja herättää keskustelua lasten hyvinvointiin liittyvistä asioista meillä ja maailmalla.

Vuoden 2017 teemana on yhdenvertaisuus. Teema juhlistaa samalla myös 100 vuotta täyttävän Suomea, jonka juhlavuoden teema on ”Yhdessä”.

Lapsi- ja perhejärjestöt yhdessä lapsiasiavaltuutetun kanssa kannustavat kaikkia mukaan liputtamaan lapsen oikeuksien puolesta. Sisäministeriö on jo usean vuoden ajan määrännyt valtion virastot liputtamaan ja antanut yleisen liputussuosituksen. Myös Kotka-Kymin seurakunta liputtaa lapsille. Nosta siis sinäkin Suomen lippu salkoon lapsen oikeuksien päivänä maanantaina 20.11. Mitä useampi osallistuu liputukseen, sitä varmemmin lapsen oikeuksien päivästä tulee vakiintunut liputuspäivä. Voit myös ilmoittaa osallistumisestasi osoitteessa www.liputalapselle.fi.