Lahjoita yksi jouluherkuistasi ja ilahduta kotkalaisia vähävaraisia
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Lahjoita yksi jouluherkuistasi ja ilahduta kotkalaisia vähävaraisia

9.-16.12. K-kaupoissa voi lahjoittaa elintarvikkeita, jotka jaetaan jouluksi vähävaraisille.

Jouluna perinteisesti annetaan lahjoja ja jaetaan hyvää mieltä. Tätä samaa periaatetta toteutetaan myös Kotka-Kymin seurakunnan, Kotkan naisvoimistelijoiden Lumina-joukkueen ja neljän K-kaupan yhteisprojektissa. K-kaupoissa kerätään lahjoituksena ruokatarvikkeita, jotka annetaan kotkalaisille vähävaraisille ennen joulua.

Kampanja-aika on 9.-16.12. jonka aikana kassojen läheisyyteen on sijoitettu ostoskärry, johon ostetut tuotteet voidaan lahjoittaa. Lahjoituksina toivotaan erityisesti jouluisia ruokatarvikkeita, jotka säilyvät huoneenlämmössä, kuten suklaata, riisiä, pipareita, kahvia, glögiä, teetä, säilykkeitä ja luumuja. Kärryyn ei saa lahjoittaa tuoretuotteita, hedelmiä, pakasteita tai päihteitä.

Kampanja-ajan jälkeen Lumina-joukkue pussittaa lahjoitukset ja toimittavat seurakunnalle, joka jakaa ne vähävaraisten ruokailutilaisuuksissa.

 

Kampanja toteutetaan neljässä K-kaupassa:

  • K-Supermarket Hyvätuuli (Keskuskatu 11)

  • K-Supermarket Pooki (Koulukatu 6)

  • K-Market Karhula (Karhulantie 35)

  • K-Market Metsäkulma (Pokakuja 1)

 

Diakoni Jukka-Pekka Enroos kertoo että Jouluherkku-projektista hyötyvät erityisesti yksinelävät ja lapsettomat pariskunnat, joilla muuten jäisi vähävaraisuuden takia jouluherkut ostamatta. Jouluherkun lahjoitus tuo siis iloa sekä piparipaketin saajalle että lahjoittajalle, joka tietää levittävänsä joulumieltä.

Lumina-joukkueen tytöt ovat projektista kovin innoissaan. Veera Westerlund ja Wilhelmiina Vehmassalmi kertovat että projektissa on kiva olla mukana koska saa antaa hyvää eteenpäin. Joukkueaktiivi Riitta Vehmassalmi toivookin, että projekti voisi toimia joukkueen tytöille myös oppimisprosessina sekä projektin hoitamisesta, antamisen ilosta ja toisen ihmisen asemaan asettumisesta. ”Mä aion ainaki lahjoittaa piparipaketin”, sanoo Veera Westerlund.

Lumina joukkue kilpailee joukkuevoimistelun 12-14 vuotiaiden kilpasarjassa. Joukkueeseen kuuluu 8 tyttöä, jotka harjoittelevat noin 10 tuntia viikossa. ”Tytöt ovat ahkeria, pirteitä ja positiivisia, ja pitävät vaativien suoritusten hiomisen lisäksi joukkueen hyvää henkeä tärkeänä. Olen kuullut sanottavan, että joukkue on kuin toinen perhe”, kertoo Riitta Vehmassalmi.

Kuvat: Erkko Vuorensola