Jouluevankeliumi musikaalina Kotkan kirkossa la 16.12.

Kaj Pekkanen tuotti Kotkan kirkkoon vuonna 1993 joulumusikaalin Rakkauden Valo, joka oli yleisömenestys. Sitä on esitetty kuutena vuonna, viimeksi 2012. Tulevaa joulumusikaalia suunnittelivat iloisella mielellä Ari Ismälä (takana vasemmalla) ja Kaj Pekkanen sekä Hannu Marttila ja Niina Huopainen.

Kuva: Ulla-Maija Sievinen

Jouluevankeliumi musikaalina Kotkan kirkossa la 16.12.

Jouluevankeliumi kuullaan ja koetaan musikaalina Kotkan kirkossa lauantaina 16. joulukuuta. ”Valo tuli maailmaan” on koottu kolmesta amerikkalaisesta joulumusikaalista, ja sen musiikki on pääosin iloista ja kevyehköä. Tuttuja lauluja kyllä löytyy itse kullekin.

Joulumusikaali ” Valo tuli maailmaan” on uusi joulumusikaali, aikaisemman dir.mus. Jouko Koivukosken johtaman ja suositun 1993-2012 esitetyn ”Rakkauden Valon” jatkoa, niin tyyliltään kuin aiheeltaankin. Joulumusikaalin konsepti perustuu kolmen tunnetun eri amerikkalaisen joulumusikaalin musiikkiin sekä teksteihin,” All is calm, all is bright”, ”Love´s Pure Light” ja ”King of Kings”. Käsikirjoitus ja musiikin adaptointi on Kaj Pekkasen käsialaa ja musikaali kertoo jouluyön tapahtumista Betlehemissä. Esitys on suomenkielinen ja alkaa lauantaina 16.12.17 Kotkan kirkossa klo 18 .

Produktion vastaava tuottaja ja käsikirjoittaja Kaj Pekkanen on myös adaptoinut eli muokannut teoksen laulajille, orkesterille ja kertojille. Kaikkiaan eri tehtävissä mukana on lähes 80 henkilöä. Kyseessä on konserttimusikaali, jolle antaa oman lisänsä Kotkan kirkon hieno alttarimaalaus.

-Luvassa on mm. rhythm and bluesia, joululauluja ja viihdeballadeja, ja esiimerkiksi Oi jouluyö kuullaan mielenkiintoisena sovituksena, kapellimestari Ari Ismälä kertoo.

Musiikki tässä uudessa musikaalissa on iloista ja jopa svengaavaa amerikkalaiseen tapaan. Marita Taavitsainen laulaa Marian ja Ari Ismälä Josefin koskettavat osat. Mutta mukana on myös suomalaisille tuttuja lauluja, kuten ”O Little Town of Bethlehem” , Gruberin ”Jouluyö, juhlayö”, missä yleisö pääsee laulamaan mukana, sekä päätöskappaleena Adamin ”Oi jouluyö” huikeana tenori Juhana Sunisen soul soolona . Lisäksi pastori Maarit Alhosaari toimii esilaulajana.

Joulumusikaalin orkesteri käsittää Kotka Big Band´in ja Kotkan seudun musiikkiopiston jouset, yhteensä 40 soittajaa. Lisäksi Nuorisokuoro Merituuli Kotkan seudun musiikkiopistosta on johtajansa Leena Arffmanin kanssa mukana sekä uusi Top Singers kahdeksanhenkinen alan huippuammattilaisista koottu lauluyhtye kuoromestari Riikka Pelon johdolla.

Tekstiä kuljettavat myös kolme kertojaa, rovasti Hannu Marttila, pastori Maarit Alhosaari ja musiikkiopiston rehtori Niina Huopainen.

Joulumusikaali on suuri hyväntekeväisyysproduktio, jossa vastaavina järjestäjinä ovat Kotka-Kymin seurakunta ja Kotkan seudun musiikkiopisto. Musikaalin tuotto lahjoitetaan Kotka-Kymin seurakunnan diakoniatyön kautta Kotkan seudun vähävaraisille lapsiperheille. Liput 20/15/10 euroa . Ennakkomyynti Tyylikotka Oy ja Illumitech Lightning Store Ky