Hoosianna kajahtaa kirkoissa 1. adventtina 3.12.

Hoosianna kajahtaa kirkoissa 1. adventtina 3.12.

Hoosiannaa pääsee laulamaan Langinkosken, Kotkan ja Kymin kirkoissa Jeesuksen Jerusalemiin saapumisen muistoksi ja samalla joulun ajan sekä uuden kirkkovuoden alkamisen kunniaksi.

Hoosianna, Daavidin Poika,

kiitetty olkoon hän!

Kiitetty Daavidin Poika,

joka tulee Herran nimeen.

Suomen kirkkosalit kaikuvat ensimmäisenä adventtina Hoosiannaa Jeesuksen Jerusalemiin saapumisen muistoksi ja samalla joulun ajan sekä uuden kirkkovuoden alkamisen kunniaksi.

Jeesus ratsastaa aasilla palmunlehväin reunustamaa kunniakujaa pitkin iloitsevan kansan saattelemana. Kuningas otetaan vastaan tervetulotoivotuksin, lauluin ja huilunsoitoin. Riemulauluin alkavalla juhlalla kristikunta ympäri maailmaa valmistautuu joulun, Jeesuksen syntymäjuhlan, viettoon, joista neljää edeltävää sunnuntaita kutsutaan adventtisunnuntaiksi. Adventti on siis sekä odotuksen että valmistautumisen aikaa.

Suomessa on viime vuosikymmeninä yleistynyt perinne sytyttää kynttilä jokaisena neljänä adventtisunnuntaina. Tänä vuonna ensimmäinen sytytetään 3. joulukuuta. Viimeinen adventtisunnuntai on jouluaattona 24.12.

Kotkassa Hoosiannaa pääsee laulamaan Langinkosken, Kotkan ja Kymin kirkoissa.

• Klo 10 Langinkosken kirkossa

• Klo 10 Kotkan kirkossa. Mukana Kantaattikuoro, johtajana Pekka Soranummi, säestys Esa Ylönen.

• Klo 10 Kymin kirkossa. Mukana Kirkkokuoro, johtajana Tarja Silvennoinen.

• Klo 13 Langinkosken kirkossa (Mässa, ruotsinkielinen jumalanpalvelus. Kirkkokahvit ennen messua, kyrkaffe före mässan).

• Klo 14.30 Langinkosken kirkossa (saksankielinen jumalanpalvelus).

Klo 10 messujen jälkeen kirkkokahvit kirkossa. Kolehti kerätään köyhyyden ja perusturvattomuuden poistamisen hyväksi.

Adventtirukous

Jeesus, tänään olemme sytyttäneet ensimmäisen adventtikynttilän.

Kiitos uudesta kirkkovuodesta.

Kiitos, että saamme viettää adventtia ja odottaa joulua.

Anna valosi loistaa pimeässä talvessamme.

Aamen.