Metsäkirkko kokoaa lemmikit Kymin kirkonmäelle to 7.12.

Kuva: Seppo Sirkka

Metsäkirkko kokoaa lemmikit Kymin kirkonmäelle to 7.12.

Lemmikit koetaan usein perheenjäseniksi ja näin joulun alla myös Kotka-Kymin seurakunta julistaa eläinten joulurauhan.

– Joulun sanoma rauhasta kuuluu kaikille. Me olemme osa luomakuntaa ja kiitämme Jumalaa hänen luomistyöstään. Siksi haluamme myös antaa joulurauhan koko luomakunnalle. Allergiasyistä lemmikkieläimiä ei voida tuoda kirkkoon sisälle. Usein lemmikit ovat perheenjäseniä ja siksi on tärkeää, että järjestämme myös tällaisia joulunajan hartauksia, toteaa Kotka-Kymin seurakunnan pastori Elise Hasanen.

Metsäkirkkoa on järjestetty jo useita vuosia ja siitä on muodostunut perinne. Hartauden lopussa on mahdollista tuoda eläin yksitellen siunattavaksi omalla nimellään.

Metsäkirkkoa mukana toteuttamassa on Kotkan koiraystäväinseura. Hartauden jälkeen tarjolla on glögiä ja pipareita. Metsäkirkon aikana lemmikit tulee pitää kytkettyinä kaikkien eläinten turvallisuuden takaamiseksi.

- Metsäkirkko on hyvänmielen tapahtuma, joka on työtehtävänä minulle todella mieluinen, iloitsee Hasanen.

Metsäkirkko to 7.12. klo 18 Kymin kirkonmäellä.