Joululaulut tuodaan myös sairaalaan seurakunnan työntekijöiden ja vapaaehtoisten toimesta

Keskiviikkona 20.12. Kymenlaakson keskussairaalan käytävillä raikuvat joululaulut.

Näin joulun alla Kymenlaakson keskussairaalan käytävillä höristellään korvia kun Kotka-Kymin seurakunnan työntekijät ja vapaaehtoiset jalkautuvat joululaulukierrokselle. Joukossa on kuorolaisia, pappeja ja kanttoreita. Joululaulut ovat tärkeä asia monien joulunvietossa, ja tämän takia seurakunta tahtoo olla välittämässä joulun tunnelmaa ja sanomaa ihmisille, jotka elävät sairauden keskellä.

Tänä vuonna joululauluja lauletaan keskiviikkona 20.12. klo 14 alkaen. ”Käymme päivystyksessä, vuodeosastoilla, lastenosastoilla, dialyysissä ja aulatiloissa laulamassa, eli ympäri sairaalaa. Osa potilaista tahtoo tulla osastojen aulatiloihin kuuntelemaan, mutta monet ovat niin sairaita, etteivät jaksa liikkua omista huoneistaan. Laulut kaikuvat onneksi käytävillä niin, että sävel kantautuu huoneisiin saakka”, kertoo Kotka-Kymin seurakunnan sairaalapastori Hanna Hietanen.

Joululaulukierroksella on Koksissa pitkät perinteet, sillä sairaalapastori Esko Sorri aloitti perinteen jo yli 30 vuotta sitten. ”Sairaalasielunhoitoon ei ole tulossa suuria muutoksia sote-uudistuksen myötä: me sairaalapapit olemme jatkossakin sairaaloilla palvelemassa potilaita, omaisia ja henkilökuntaa. Ja joululaulukierros on jälleen vuoden päästä!” lupaa Hietanen.