Kotkalaisilla on iso sydän: ruokalahjoituksia kerättiin sadalle avuntarvitsijalle runsaasti

Jouluherkku –projekti keräsi sadalle vähävaraiselle Kotkalaiselle ruokalahjoituksia, jotta kaikissa kodeissa voitaisiin nauttia joulun tunnelmasta. Lahjoituksia tuli runsaasti, ja kärryjä saatiin olla tyhjentämässä päivittäin. Kampanja päättyi lauantaina 16.12. ja sunnuntaina voimistelijat pussittivat lahjoitukset eteenpäin vietäväksi Kotka-Kymin seurakunnan diakoniatyölle. Alle kolmessa vartissa koko lajittelu ja pussitus oli tehty ahkerien voimistelijoiden puolesta.

Tuotteet pyrittiin jakamaan sadalle avuntarvitsijalle kasseihin mahdollisimman tasaisesti. Lähes jokaisessa kassissa on kaksi piparipakettia, yksi kahvipaketti, yksi rusina- tai pähkinäpussi, kaksi suklaaherkkua, yksi puuroriisipaketti, yksi glögi tai muu juoma sekä suolaisia tuotteita.

Diakonissa ja diakoniatyön työalavastaava Elina Virmakoski kertoo, että keräys on erityisen tärkeä siksi, että sillä autetaan ja tuodaan joulumieltä yksineläville ja lapsettomille pariskunnille. ”Monia keräyksiä on lapsiperheille, mutta usein yksinelävät jäävät huomiotta. Tämä keräys oli todella tärkeä, koska yksineläville kaikki on usein kalliimpaa”, sanoo Virmakoski.

Monella yksinelävällä ei ole varaa valmistaa vain itselleen jouluruokia, ja Virmakosken mukaan monella saattaa olla vain hernekeittoa tai makaroonilaatikkoa joulunakin. ”Nyt heillekin on luvassa pientä ylimääräistä ja joulutunnelman luojaa”, iloitsee Virmakoski.

Avun tarvitsijoita on melko paljon, ja myös diakonian toiminnassa näkyy, että Kotkassa on paljon työttömyyttä ja vähävaraisia. Kassit jaetaan seurakunnan diakonian vastaanottojen yhteydessä sellaisille henkilöille, jotka muutenkin vuoden aikana tarvitsevat avustusta. ”Apu menee näin oikeille henkilöille jotka todella tarvitsevat tukea”, kertoo Virmakoski. Karhulassa kassit saavat n. 40 henkilöä, Kotkassa ja Karhuvuoressa noin 30.

Joukkueaktiivi Riitta Vehmassalmi toivoo että kampanja voitaisiin järjestää taas ensi vuonna. ”Tämä on todella helppo tapa auttaa omalla kauppareissulla”, Vehmassalmi sanoo. Diakonissa Virmakoski iloitsee myös siitä, että samalla nuorille joukkuevoimistelijoille opetetaan, että kaikilla ei ole asiat yhtä hyvin ja pienillä asioilla voi vaikuttaa. ”Jo pienellä ananastölkillä ja suklaapatukalla voi olla iso merkitys toiselle”, Virmakoski sanoo.

Mukana kampanjassa olivat Kotka-Kymin seurakunta, Kotkan naisvoimistelijoiden Lumina-joukkue, K-Supermarket Hyvätuuli, K-Supermarket Pooki, K-Market Karhula sekä K-Market Metsäkulma.

Erittäin isot kiitokset kaikille projektissa mukana olleille K-Kaupoille, Kotkan naisvoimistelijoiden Lumina-joukkueelle ja ennen kaikkea kaikille lahjoittajille. Joulu on antamisen aikaa, ja yhdessä saamme lahjoitettua joulumieltä koko Kotkaan. Kiitos!