Kahvikonsertti Yhteisvastuun hyväksi su 11.2. klo 16

Lauluyhtye Seksti on mukana kahvikonsertissa su 11.2.

Kuva: Anni Sepponen

Kahvikonsertti Yhteisvastuun hyväksi su 11.2. klo 16

Kotkan seurakuntakeskuksessa järjestetään kahvikonsertti Yhteisvastuun hyväksi sunnuntaina 11.2. klo 16.Konsertissa esiintymässä ovat Mika Huusari, Esa Ylönen, Baiba Kuusela, Pekka Lappalainen, Matti Jylhä-Vuorio, Lauluyhtye Seksti, WanhaWintetti, Langinkosken Leidit ja Pyhtään seurakunnan lauluyhtye.  Konserttiin on vapaa pääsy. Ohjelma 10€ sisältäen kahvitarjoilun. Tervetuloa!

Kotkan seurakuntakeskuksessa järjestetään kahvikonsertti Yhteisvastuun hyväksi sunnuntaina 11.2. klo 16. Konsertissa esiintymässä ovat Mika Huusari, Esa Ylönen, Baiba Kuusela, Pekka Lappalainen, Matti Jylhä-Vuorio, Lauluyhtye Seksti, WanhaWintetti, Langinkosken Leidit ja Pyhtään seurakunnan lauluyhtye.

Yhteisvastuun hyväksi oleva kahvikonsertti jatkaa suosittuja Kotka-Kymin seurakunnan järjestämiä kahvikonsertteja. Tällä kertaa esiintymässä on iso kattaus esiintyjiä. Mika Huusari on yksi maamme merkittävimmistä jazzmuusikoista, joka soittaa jazzia haitarilla. Pianistin Esa Ylösen kaikki tunnemme. Paikkakunnan ehkä ahkerin esiintyjä ja monipuolinen musiikin vaikuttaja. Sekä Huusari, että Ylönen ovat saaneet Vuoden Positiivisin Kotkalainen- tittelin.
Baiba Kuusela on latvialaissyntyinen sellisti, joka on asunut Suomessa v.1995 alkaen. Opiskeltuaan Riikassa  ja Nikolai Rimski-Korsakovin konservatoriossa hän valmistui P.Tsaikovskin  konservatorista Moskovasta. Kuusela on palkittu ”Nuori Lahjakkuus 1995”- palkinnolla. Hän on myös konsertoinut Latviassa, Venäjällä, Suomessa, Saksassa, Hollannissa ja Ranskassa. Hän on opettanut  kahtena viime kesänä kansainvälisellä mestarikurssilla Pariisissa ja työskennellyt Kotkan seudun musiikkiopiston sellonsoiton opettajan toimessa vuodesta 2010 alkaen.
Huilisti Pekka Lapalainen ja oboisti Matti Jylhä-Vuorio ovat eläkkeellä varsinaisista toimista, mutta soittavat ja esiintyvät hyvin aktiivisesti.
Lisäksi konsertissa esintyy kolme lauluyhtyettä; lauluyhtye Seksti, Langinkosken Leidit ja uutena tulokkaana Pyhtään seurakunnan lauluyhtye.

Konserttiin on vapaa pääsy. Ohjelma 10€ sisältäen kahvitarjoilun. Konsertin tuotto menee Yhteisvastuun hyväksi.

Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa. 60 % tuotosta ohjataan vuosittain Kirkon Ulkomaanavun välityksellä katastrofiapuun, 20 % Kirkon diakoniara-haston kautta myönnettävään taloudelliseen apuun hädässä oleville Suomessa ja 20 % paikallisseurakuntien tekemään avustustyöhön. Vuonna 2018 yhteisvastuun avulla torjutaan nälkää ja köyhyyttä. Suomessa keräyksellä tuetaan taloudellisesti vaikeassa tilanteessa eläviä ihmisiä.