Yhteisvastuun avulla torjutaan nälkää ja köyhyyttä

Yhteisvastuun avulla torjutaan nälkää ja köyhyyttä

Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa.

60 % tuotosta ohjataan vuosittain Kirkon Ulkomaanavun välityksellä katastrofiapuun, 20 % Kirkon diakoniarahaston kautta myönnettävään taloudelliseen apuun hädässä oleville Suomessa ja 20 % paikallisseurakuntien tekemään avustustyöhön. Kirkon diakoniarahaston kautta autetaan vähävaraisia sekä yllättävän elämänkatastrofin, kuten tulipalon tai vakavan sairauden vuoksi vaikeaan taloudelliseen tilanteeseen joutuneita ihmisiä.

Joka kevät Yhteisvastuun reilut 35 000 vapaaehtoista arkienkeliä lähtevät liikenteeseen keräyslistojen ja -lippaiden kanssa. Keräykseen osallistuvat kaikki Suomen ev. lut. seurakunnat. Keräys järjestetään helmi-huhtikuussa.

Vuonna 2018 yhteisvastuun avulla torjutaan nälkää ja köyhyyttä. Suomessa keräyksellä tuetaan taloudellisesti vaikeassa tilanteessa eläviä ihmisiä Kirkon diakoniarahaston ja paikallisseurakuntien kanssa. Diakoniarahastosta myönnetään noin 2000–4000 euron suuruisia kertaluontoisia avustuksia seurakuntien diakoniatyön kautta esimerkiksi välttämättömiin hankintoihin sairauden, pitkittyneen työttömyyden tai yllättävän elämäntilanteen vuoksi kohtuuttomiin vaikeuksiin joutuneille ihmisille. Seurakunnissa yhteisvastuuvaroin pyritään tuomaan välitöntä helpotusta vähävaraisten ihmisten arkeen esimerkiksi ruoka-avun kautta.

Ulkomailla yhteisvastuuvaroin autetaan katastrofien ja konfliktien aiheuttamissa hätätilanteissa pahiten kärsineitä ihmisiä. Heille turvataan muun muassa riittävä ravinnon, välttämättömien perustarvikkeiden ja puhtaan veden saanti sekä mahdollisuus terveydenhoitoon ja majoitukseen. Lapsille ja nuorille pyritään järjestämään mahdollisimman pian paluu kouluun. Avun vie perille Kirkon Ulkomaanapu.

Yhteisvastuu tapahtumat Kotkassa

Su 4.2. Yhteisvastuun avaus sunnuntain messussa klo 10 Langinkosken kirkolla. Messun jälkeen keräyslistojen jakoa sekä tietoja lipas-

keräysvuoroista.

Ti 13.2. klo 10 Keskustelutilaisuus Kotkan kirjastolla Yhteisvastuun teemoista. Keskustelemassa Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkinen, maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä sekä Pernoolainen luomuviljelijä Timo Vanhala ja Etelä-Sudanista Kotkaan muuttanut maahanmuuttaja. Tilaisuuden jälkeen Kotkan seurakuntakeskuksessa laskiaiskahvio. Tarjolla hernekeittoa ja laskiaispullia.

Ke 28.2. klo 11-13 Yhteisvastuulounas Karhulan srk-keskuksella. Hinta 10€, tuotto Yhteisvastuulle.

Ke 18.4. klo 18 Yhteisvastuukonsertti Langin-
kosken kirkolla. Esiintymässä Kotka-Kymin seurakunnan työntekijöitä.

Lipaskeräykset:

Karhuvuoren S-market pe 23.3.

Citymarket pe 23.2. sekä pe 23.3.

Karhulan S-market pe 23.2. sekä pe 23.3.

Prisma pe 9.- la 10.3.

Pasaati pe 16.- la 17.3.