Tuunausklubi Lentävä Lipasto
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Tuunausklubi Lentävä Lipasto

Kirpparilöydöstä tuunamalla uutta seurakunnan tuunausklubissa

Langinkosken kirkon alakerran pajasta kuuluu puheensorina ja nauru. Ovesta sisään astuessa vastaan tulee lämmin ja hiukan maalinhajuinen tuulahdus. Alkamassa on juuri Kotka-Kymin seurakunnan Tuunausklubi Lentävä Lipasto.

Tuunausklubi on syksyllä 2017 perustettu seurakunnan toimintamuoto joka kokoontuu keskiviikko-iltaisin tuunaamaan vanhoista tavaroista uudenlaisia.

– Ajatus lähti siitä, kun aloin havaitsemaan että koti on täynnä tavaraa, jota on haalittu mistä milloinkin ja "joskus sitten maalaan", kertoo Tuunausklubi Lentävän Lipaston vetäjä, diakoni Suvi Kervinen.

Tuunausklubi Lentävä Lipasto on tarkoitettu ensisijaisesti aikuisille. Pajalle voi tuoda muun muassa omia huonekaluja tuunattavaksi jos omassa kotona ei ole tähän tiloja. Isot huonekalut eivät ole pääsyvaatimus pajalle, tuunausklubille voit tulla vaikka kutomaan villasukkia. Paja on tarkoitettu yhteisölliseksi tilaksi tehdä käsillä. Pajalta löytyy perustyökalut, jotka ovat tuunaajien käytettävissä.

– Lentävä lipasto on kaikille avoin osaamistasosta riippumatta. Pajalla autetaan toinen toisiaan omissa projekteissa ja jaetaan ideoita ja vinkkejä, toteaa Kervinen.

Omien tuunausprojektien lisäksi pajalla järjestetään aika-ajoin ohjattua pieniä yhden kerran kestäviä kädentaitoprojekteja. Tällä kertaa tuunausklubilla on mukana toistakymmentä henkilöä ja vuorossa on valopallojen tekoa langoista. Ilmapalloja täytetään ja kädet on täynnä liimaa kun jokainen väkertää palloihin lankaa ympärille. Samalla on vaihdettu kuulumiset ja ideoitu seuraavia tuunausprojekteja ja kyselty apuja omiin käsitöihin. Lentävä Lipasto on yhteisöllinen paja, jonne voi tulla vaikka vaan viimeistelemään kutomiaan villasukkia ja vaihtamaan kuulumisia.

Isompia huonekaluja mahtuu pajalle muutamia. Jos olet kiinnostunut tulemaan tuunaamaan omia huonekaluja pajalle, kannattaa ensin olla yhteydessä tuunausklubin vetäjään Suvi Kerviseen.

Anu Koskiranta on pajalla pensseli kädessä maalaamassa tulevaa tv-tasoa. Koskiranta on nyt kolmatta kertaa pajalla työstämässä kesällä facebookin kirppikseltä ostamaansa lipastoa. Tulevaisuudessa lipasto toimii Koskirantojen kotona tv-tasona.

– Täällä Langinkosken kirkon pajalla minulla on ollut mahdollisuus tuunata lipastoa uuteen kuntoon. Nyt on menossa maalausvaihe. Aiemmilla kerroilla lipasto on hiottu ja saanut pohjamaalin. Tuunausklubi on mahdollistanut sosiaalisen paikan omille tuunaus- ja rakennusprojekteille, toteaa Anu Koskiranta.

Tuunausklubi Lentävä Lipasto
Keskiviikkosin klo 17-20 Langinkosken kirkon pajalla.

Suvi Kervinen

**@**
p. 044 725 9160
 

Syksyn 2019 ohjelma

 

Ke 16.10. klo 17.30 Villa/ huovutus

Teemme villaa käyttämällä oman kotitontun, menninkäisen, maahisen, enkelin, keijun, voimahahmon tai minkä vaan hauskan otuksen.

Pajan vetää Merja Kissanviiksestä.

Omavastuuhinta 5€.

Ilmoittautumiset

https://www.mvs.fi/srk/kotka/ilmoittautuminen/ilmoittautuminen.php?add=7cb9e74bc13e4b24ecf8811fdbb48dc7232&lang=fi

 

Ke 13.11. klo 17.30 Joulu/talvikranssi

Joulu/talvi kranssipaja.

Pajan vetää Salla Sammalsydämestä.

Omavastuuhinta 10€.

Ilmoittautumiset
https://www.mvs.fi/srk/kotka/ilmoittautuminen/ilmoittautuminen.php?add=e12f4183f93efda0b61ad4c83f5229c2233&lang=fi

 

Ke 4.12. klo 17.30 Lasihimmelit

Teemme ihanat lasiset himmelit, joita saa monessa värissä ja niihin saa ripustella enkeleitä taikka muita kulkusia, helmiä jne oman maun mukaan.

Pajan vetää Merja Kissanviiksestä.

Omavastuuhinta 5€.

Ilmoittautumiset
https://www.mvs.fi/srk/kotka/ilmoittautuminen/ilmoittautuminen.php?add=1b7df087a78670727d5daedc3a866f50234&lang=fi

 

 

Jokaiseen pajaan mahtuu 20henk. ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ilmoittautumiset pajoihin jokaiseen erikseen oman ilmoittautumislinkin kautta.