Kaveriksi minulle

Kaveriksi minulle -hanke etsii vapaaehtoisia

Seurakunnassa alkoi helmikuussa uusi hanke, jossa etsitään harrastuskavereita ja tukihenkilöitä yksin alaikäisenä Suomeen tulleille maahanmuuttajanuorille. Suomalaisia ystäviä etsivät nuoret ovat pääsääntöisesti 17-21-vuotiaita.

Yksin Suomeen tulleet nuoret saavat apua moniin käytännön asioihin viranomaisilta, mutta kaipaavat myös muita ihmisiä, joiden kanssa viettää aikaa. Vapaaehtoisen tulee olla yli 18-vuotias ja valmis antamaan nuorelle aikaansa noin kerran kuussa.

Vuoden 2018 loppuun kestävän hankkeen aikana on saatavilla tavallista enemmän tukea ja apua ystävyyden rakentamiseen hanketyöntekijän avustuksella. Luvassa on esimerkiksi yhteisiä harrastuskokeiluita, tapahtumia ja retkiä, joihin ystäväparit voivat osallistua. Mukaan hankkeeseen voi hypätä missä vaiheessa vuotta hyvänsä.

Seurakunnan kumppaneina hankkeessa toimivat Kotkan kaupunki ja monikulttuurinen toimintakeskus Mylly. Hankkeen rahoittaa Työ- ja elinkeinoministeriö.

Yhteinen perehdytysilta vapaaehtoisuudesta kiinnostuneille pidetään 13.3. klo 17 Langinkosken kirkolla kirkkotuvassa. Jos olet kiinnostunut, mutta et pääse tuolloin paikalle, ota yhteyttä ja sovitaan joku muu aika!

Lisätietoja antaa hanketyöntekijä Suvi-Tuuli Malinen

Lue Kymen Sanomien uutinen aiheesta: