Kaveriksi minulle
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Kaveriksi minulle -hanke etsii vapaaehtoisia

Seurakunnassa alkoi helmikuussa uusi hanke, jossa etsitään harrastuskavereita ja tukihenkilöitä yksin alaikäisenä Suomeen tulleille maahanmuuttajanuorille. Suomalaisia ystäviä etsivät nuoret ovat pääsääntöisesti 17-21-vuotiaita.

Yksin Suomeen tulleet nuoret saavat apua moniin käytännön asioihin viranomaisilta, mutta kaipaavat myös muita ihmisiä, joiden kanssa viettää aikaa. Vapaaehtoisen tulee olla yli 18-vuotias ja valmis antamaan nuorelle aikaansa noin kerran kuussa.

Vuoden 2018 loppuun kestävän hankkeen aikana on saatavilla tavallista enemmän tukea ja apua ystävyyden rakentamiseen hanketyöntekijän avustuksella. Luvassa on esimerkiksi yhteisiä harrastuskokeiluita, tapahtumia ja retkiä, joihin ystäväparit voivat osallistua. Mukaan hankkeeseen voi hypätä missä vaiheessa vuotta hyvänsä.

Seurakunnan kumppaneina hankkeessa toimivat Kotkan kaupunki ja monikulttuurinen toimintakeskus Mylly. Hankkeen rahoittaa Työ- ja elinkeinoministeriö.

Yhteinen perehdytysilta vapaaehtoisuudesta kiinnostuneille pidetään 13.3. klo 17 Langinkosken kirkolla kirkkotuvassa. Jos olet kiinnostunut, mutta et pääse tuolloin paikalle, ota yhteyttä ja sovitaan joku muu aika!

 

Lisätietoja antaa hanketyöntekijä Suvi-Tuuli Malinen

**@**

040 549 8961

 

Lue Kymen Sanomien uutinen aiheesta:

https://kymensanomat.fi/uutiset/lahella/47e37319-bf56-4d10-a6b2-f76d214f2500

Yhdessäolossa on voimaa

Höyterin leirillä nuoret pääsivät kokeilemaan uusia tanssilajeja ja nauttimaan yhteisestä tekemisestä. Lue lisää

Makuelämyksiä maailmalta

Kaveriksi minulle – hankkeen maahanmuuttajanuoret Nibras ja Mustafa loihtivat herkullisen illallisen Meijän keittiön ruokailijoille. Lue lisää