Seurakuntavaalit 2018

Kuva: Suvi Sievilä

Seurakuntavaalit 2018

Minkälainen on sinun kirkkosi? Kirkko on yhteisö, joka merkitsee eri ihmisille eri asioita. Minkälainen on sinun kirkkosi? Miten seurakuntasi toimii – mikä on hyvin, minkä toivoisit muuttuvan? Seurakuntavaalit ovat myös arvovaalit.
Vaalivuoden aikana herätetään ajatuksia ja keskustelua viiden eri valtakunnallisen vaaliteeman kautta: Minun kirkkoni uskoo, toivoo, rakastaa, on lähellä ja uudistuu. Miten toivoisit, että omassa seurakunnassasi jatkossa toimitaan, miten rahat jaetaan? Ketä autetaan, minkälaista toimintaa järjestetään?

Mitkä vaalit?

Seurakuntavaalit ovat paikalliset vaalit, jotka järjestetään neljän vuoden välein. Vaaleissa valitaan luottamushenkilöt kirkkovaltuustoon ja seurakuntaneuvostoon.

Tavoitteena on saada jokaiseen seurakuntaan kaikenikäisiä, erilaisissa elämäntilanteissa eläviä ja useita aloja edustavia luottamushenkilöitä, jotka antavat kokemuksensa ja näkemyksensä seurakunnan käyttöön.

Milloin?

Seuraavat seurakuntavaalit järjestetään 18.11.2018 teemalla Minun kirkkoni. Ennakkoäänestyksen ajankohta on 6.-10.11.2018. Vaaleissa äänestetään kirkon ja sen 400 seurakunnan tulevaisuudesta. Asettumalla ehdokkaaksi omassa seurakunnassasi ja äänestämällä voit vaikuttaa. Äänestysoikeus on kaikilla seurakunnan 16 vuotta täyttäneillä jäsenillä.

Tarkemmat äänestysajat ja -paikat ilmoitetaan myöhemmin.

Vaalipäivämääriä

Varsinainen vaali toimitetaan
su 18.11.2018.
Ennakkoäänestys tapahtuu
6-10.11.2018.
Ehdokasasettelu päättyy 17.9.2018.

Kuka voi asettua ehdolle seurakuntavaaleissa?

Ehdokkaaksi voi asettua konfirmoitu kirkon jäsen, joka

• täyttää 18 vuotta viimeistään 18.11.2018.
  • on seurakunnan jäsen viimeistään 15.8.2018.
  • antaa kirjallisen suostumuksen ehdokkaaksi asettumisesta
  • on kristillisestä vakaumuksestaan tunnettu

Voit asettua ehdolle siinä seurakunnassa jonka jäsenenä olet. Kotka-Kymin seurakunnan vaaleissa ehdokkaana voivat olla viimeistään 15.8.2018 Kotka-Kymin seurakunnan jäsenenä oleva 18.11.2018 18-vuotta täyttävä henkilö.
Ehdokasasettelu päättyy 17.9.2018.

Kuva voi äänestää seurakuntavaaleissa?

Äänestysoikeus on kaikilla seurakunnan 16 vuotta täyttäneillä jäsenillä. Voit äänestää siinä seurakunnassa jonka jäsenenä olet. Kotka-Kymin seurakunnan seurakuntavaaleissa voivat äänestää kaikki Kotka-Kymin seurakunnassa 15.8.2018 mennessä kirjoilla olevat 18.11.2018 mennessä 16-vuotta täyttävät jäsenet.

Miksi äänestää?

Äänestäminen seurakuntavaaleissa on yksi konkreettinen tapa vaikuttaa oman seurakunnan asioihin.