Kotkalaislähtöisen Taru Spännärin sanoittama ”Uuteen aikaan” – messu Kymin kirkossa

Taru Spännäri

Kotkalaislähtöinen Taru Spännärin sanoittama ja Anjalankosken seurakunnan kanttorin Risto Eskolan säveltämä gospelmessu ”Uuteen aikaan –messu” järjestetään Kymin kirkossa sunnuntaina 25.2. klo 18.

Messu on Risto Eskolan ja Taru Spännärin yhteistyönä syntynyt musiikkikokonaisuus. Uuteen aikaan on alunperin Kuopion Tuomiokirkkoseurakunnan 200 v. juhlavuotta varten sävelletty teos. Sen musiikki on 80-luvun teemaista rokkia ja poppia. Messu koostuu kahdeksasta kappaleesta, joita ovat toteuttamassa kaksi laulajaa, kuoro ja bändi. Kaikki musiikki messussa on uutta ja kyseistä messua varten sävellettyä.
Musiikki on lähes kokonaan kuunneltua musiikkia, joten seurakunta saa osallistua ja nauttia olostaan kuunnellen ja tunnelmoiden, kertoo messun sanoittaja Taru Spännäri.
Messusta löytyy tavalliset messuun kuuluvat osat; ehtoollinen, saarna, raamatunlukua ja rukousta. Messun kulussa musiikilla on lisäksi iso rooli. Taru Spännäri on pyrkinyt teksteissään puhuttelemaan tämän päivän ihmisiä ja luomaan tulevaisuuteen, uuteen aikaan, toivon näkymiä. Risto Eskola on ottanut sävellys- ja sovitustyössään esikuvakseen 80-luvun rock- ja popmusiikin.
- Oma haaveeni on aina ollut saada tekstejäni sekä ajatuksiani julki ja kuultavaksi joten messun tekeminen oli tässäkin suhteessa upea kokemus! Messun tavoitteena on luoda positiivisia ja toiveikkaita näkymiä tulevaisuuteen, luottaen siihen että Jumala on ja on aina ollutkin mukana kaikissa elämämme hetkissä, toteaa Spännäri.

Messun musiikista vastaa Risto Eskola yhdessä Myllykosken kirkkokuoron ja muusikoiden kanssa. Messussa liturgina toimii Kotka-Kymin seurakunnan kappalainen Nina Eskoli.