Iltarukous

Iltarukous

Iltarukous jokaiselle viikonpäivälle

Sunnuntai

Pyhä Jumala, sinä olet säätänyt meille työn ja levon ja antanut sanasi voimanlähteeksi. Ravitse meitä armollasi, niin että sielumme ja ruumiimme
iloitsee sinussa, elävässä Jumalassa. Kiitämme sanastasi, joka heijastaa ylösnousemuksen valoa ja vakuuttaa, että Poikasi Jeesus Kristus on voittanut pimeyden ja pahan vallat. Ole meitä lähellä uuden viikon alkaessa ja vapauta meidät luottamukseen ja toivoon. Kuule meitä Poikasi Jeesuksen Kristuksen, meidän Herramme tähden.

Maanantai

Taivaallinen Isämme. Me kiitämme sinua työstä ja tehtävistä, joissa kätemme ja ajatuksemme luovat uutta.
Kiitämme työtovereista ja työyhteydestä, jossa saamme palvella omilla lahjoillamme. Lisää meille uskoa siihen,
että sinä annat tulevaisuuden ja toivon silloinkin, kun elämä tuntuu turhauttavalta ja suru ja kärsimys seuraavat meitä kuin varjo. Hoida meitä anteeksiantamuksen sanalla, niin että pysymme sisäisesti vapaina. Kuule meitä Vapahtajamme nimessä.

Tiistai

Herramme ja Vapahtajamme. Sinä avasit sokean silmät ja kuuron korvat, niin että se, mikä oli ollut salattua, avautui heille uutena todellisuutena. Anna meille herkkyyttä nähdä ja kuunnella uusin silmin ja korvin lähimmäisemme iloa ja murhetta. Vie meidät kulkemaan kappaleen matkaa hänen kanssaan. Auta meitä näkemään, että antaessamme myös saamme. Tule sinä mukaan, siunaa tämä matka ja murra itse meille elämän leipää.

Keskiviikko

Vapahtajamme Jeesus Kristus. Sinä olet tie, totuus ja elämä. Ilman sinua kuljemme omia teitämme ja kadotamme päämäärän, ikuisen elämän.
Varjele, ettei yksikään päivä vieraannuttaisi meitä sinusta eikä se, mikä on katoavaista, himmentäisi katoamattomuutta. Valaise meitä ristisi valolla,
jotta ymmärtäisimme, miten paljon tänäänkin meitä rakastat. Sinulle olkoon ylistys ikuisesti.

Torstai

Jumala, taivaallinen Isämme. Me kiitämme sinua siitä, että pidät meistä huolen, viet lähteitten äärelle, kun kuuma ja kuiva tuuli puhaltaa ylitsemme. Sinä nostat isänsyliisi, kun uhkakuvat tunkeutuvat mieleemme. Sinä vakuutat, että olet suurempi kuin pelkomme tulevaisuuden kynnyksellä. Pidä meidät joka päivä turvapaikassamme, sinun läheisyydessäsi, ja täytä sydämemme ilolla ja rauhalla. Kuule rukouksemme Jeesuksen nimessä.

Perjantai

Rakas Vapahtaja. Pyhä ristisi, sovituksen puu, kohoaa tänäänkin seurakuntasi keskellä. Ole ylistetty ristinkuolemastasi ja sovituksen sanasta, jota saamme kuulla. Varjele, ettei mikään valhe pimentäisi meiltä pelastuksen tietä eikä ristin selkeää sanomaa. Kun omaatuntoamme painaa syyllisyys ja rauhattomuus hämmentää mieltä, auta meitä parantumaan ja löytämään rauha sinun haavoissasi. Sinulle olkoon ylistys ikuisesti.

Lauantai

Iankaikkinen Jumala. Kellot soittavat elämän ja kuoleman viestejä, ilon ja murheen sanomaa. Kiitos elämästä, sen kaikista lahjoista, aamun, keskipäivän ja illan hetkistä. Kiitos rakkaista ihmisistä ja vastuusta, kiitos siunauksestasi, jota ilman ei mikään tekomme puhu hyvyyden ja rakkauden kieltä. Puhdista meidät anteeksiantamuksellasi ja anna meidän juhlavaatteisiin puettuina päästä kirkkaaseen ja katoamattomaan päivään. Kuule meitä Poikasi Jeesuksen Kristuksen, meidän Herramme tähden.