Avioliiton esteiden tutkinnan saa nyt vireille netissä

Avioliiton esteiden tutkinnan saa nyt vireille netissä

Avioliiton esteiden tutkinta -asiointipalvelu on otettu käyttöön osoitteessa esteidentutkinta.fi.

Avioliittoon vihkimistä edeltää aina avioliiton esteiden tutkinta. Avatun palvelun tarkoitus on helpottaa vihkipareja saamaan avioliiton esteiden tutkinta vireille. Palveluun kirjaudutaan pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Sähköisen palvelun lisäksi avioliiton esteiden tutkintaa voi pyytää perinteisin menetelmin. Pyynnön voi lähettää postitse Kotka-Kymin seurakunnan kirkkoherranvirastoon tai kihlakumppanit voivat käydä kirkkoherranvirastossa täyttämässä lomakkeet.

Miten pyyntö esteiden tutkinnasta tehdään?

Esteiden tutkintaa voi pyytää kirkon sähköisessä asiointipalvelussa esteidentutkinta.fi.

Sähköistää palvelua voi käyttää, jos avioon aikovat ovat vähintään 18-vuotiaita ja heidän kotikuntansa on Suomessa. Toisen on oltava Suomen evankelis-luterilaisen kirkon jäsen, koska muuten tutkintaa ei voida kirkossa tehdä. Lisäksi tarvitaan pankkitunnukset tai mobiilivarmenteen.

Esteiden tutkintaa voi pyytää myös esteidentutkinta-lomakkeella. Täytetyn lomakkeen voi postittaa todistajien allekirjoituksilla varustettuna osoitteeseen: Kotka-Kymin seurakunta, kirkkoherranvirasto, Mariankatu 14, 48100 Kotka.

Lomakkeen voi myös täyttää ja palauttaa Kotka-Kymin seurakunnan kirkkoherranvirastoissa. Lomaketta palautettaessa on molemmilla osapuolilla oltava mukana henkilöllisyystodistus.

pdf liite

Avioliiton esteidentutkinta lomake