Jalkapallosta muotinäytöksen - Rasisminvastainen viikko täynnä tapahtumia

Jalkapallosta muotinäytöksen - Rasisminvastainen viikko täynnä tapahtumia

Rasisminvastaista viikkoa vietetään vuosittain maaliskuussa viikolla 12. Viikko kulminoituu YK:n rasisminvastaiseen päivään 21.3., joka sai alkunsa, kun 69 rauhanomaista rotuerottelun vastaista mielenosoittajaa kuoli poliisin luoteihin Etelä-Afrikassa 1960. Nykyään kyseisellä viikolla otetaan kantaa ympäri maailman yhdenvertaisuuden ja moninaisuuden puolesta.

Kansallispukujen muotinäytös aloittaa viikon
Rasisminvastaisen viikon aloittaa kansallispukujen muotinäytös lauantaina 17.3. klo 12 Kauppakeskus Pasaatissa. Ennen muotinäytöstä paikalla esiintyy Smooth Groove Orchestra, jossa soittavat kotkalaiset Sanna Pekonen, Aki Irino ja Aki Savolainen.
Maanantaina 19.3. kuullaan lukunäytteitä eri kielillä Kotkan pääkirjastossa klo 18 alkaen ja voidaan kokea kulttuurien moninaisuutta kuvien muodossa klo 17 alkaen Kumppanuustalo Hilmassa Haminassa.
Tiistaina 20.3. pelataan Ruonalan urheiluhallilla ystävyysjalkapallo ottelu. Ottelussa kohtaavat Peace United/ FC Mylly YJ vastassaan KTP family. Pelin avauspotku laukaistaan klo 18. Otteluun on vapaa pääsy. Keskiviikkona kuullaan klo 17 Miikka Tervosen luento ”Myytti yhden kulttuurin Suomesta” ja klo 18 Muskatti & co musisoi Merikeskus Vellamossa. Torstaina klo 10-14 Kotekolla on avoimet ovet teemalla ”Me maailmalla – maailma meillä”. Päivän aikana tietoa opiskelijavaihdosta, kielikahvilaa, nimenkirjoitusta eri kielillä ja esiintyjiä. Lauantaina Haminan seurakunnan Kulmakivessä klo 10-13 Maistiaisia maailmalta pop up –tapahtuma.

Maailmojen messu lopettaa viikon
Kotkassa rasisminvastaisen viikon lopettaa Kotkan kirkossa sunnuntaina 25.3. klo 10 järjestettävä ”Maailmojen messu”.  Maailmojen messu on tavallinen messu sopivilla lisämausteilla. Messua tehdään yhdessä eri kulttuuritaustoista tulevien ihmisten kanssa. Siihen liittyy paljon erilaista musiikkia ja eri kieliä. Messun musiikki toteutetaan rikastuttamalla perinteistä suomalaista messua monikulttuurisilla rytmeillä ja sävelillä. Raamatun tekstit luetaan osallistujien omilla kielillä.

Messun jälkeen Kotkan seurakuntakeskuksella pääsee maistelemaan makuja ympäri maailman. Makuja maailmalta pop up-ravintola messun jälkeen klo 11.30 alkaen Kotkan seurakuntakeskuksessa (Mariankatu 14). Sisäänpääsymaksulla (5€)  saat maistella eri maiden ruokia.

Rasisminvastaisen viikon järjestävät Kotkan kaupunki, Kotka-Kymin seurakunta, Punainen Risti Kotkan osasto, Unicef Kotkan paikallisryhmä, Monikulttuurinen toimintakeskus Mylly, Merikeskus Vellamo, Ekami, Kumppanuustalo Hilma, Haminan seurakunta ja  Kauppakeskus Pasaati.

Rasisminvastaisen viikon tapahtumat Kotkassa:

• La 17.3. klo 11.30 Smooth Groove Orchestra esiintyy Kauppakeskus Pasaatissa
  • La 17.3. klo 12 Kansallispukujen muotinäytös Kauppakeskus Pasaatissa
  • Ma 19.3. klo 17 Kulttuurien moninaisuutta kuvina –näyttelyn avajaiset Kumppanuustalo Hilmassa Haminassa.
  • Ma 19.3. klo 18 Tarinoita maailman kielillä –kirjanäyttelyn avajaiset Kotkan pääkirjastolla
  • Ti 20.3. klo 18 Peace United/ Fc Mylly YJ vastaan KTP family Ystävyysjalkapallo-ottelu Ruonalan urheiluhallilla.
  • Ke 21.3. klo 17 luento ”Myytti yhden kulttuurin Suomesta” Merikeskus Vellamossa
  • Ke 21.3. klo 18 Muskatti & co Musioi Merkeskus Vellamossa
  • To 22.3. klo 10-14  Me maailmalla – maailma meillä Kotekolla Ekamissa
  • La 24.3. klo 10-13 Maistiaisia maailmalta pop up-tapahtuma Haminan seurakunnan Kulmakivessä.
  • Su 25.3. klo 10 Maailmojen messu, Kotkan kirkko
  • Su 25.3. klo 11.30 Makuja maailmalta pop up-ravintola, Kotkan srk-keskus