Su 25.3.2018 Koti Betanissa täyttyy tuoksuista

Su 25.3.2018 Koti Betanissa täyttyy tuoksuista

Pyhäpäivänä 25.3.2018

Isoäidilläni oli aikoinaan parfyymiliike Helsingin Bulevardilla. Tulin lapsena lomillani mummon mukaan liikkeelle. Seurasin parfyymiostoksia, sain nuuhkia ilmaan suihkautettua laventelia, vaniljaa, itämaisia mausteita. Pienenä opin, että parfyymi on arvokas tuote. Se valmistetaan hienoista raaka-aineista, pullotetaan kauniiseen lasipulloon ja paketoidaan pakettiin.

Maria otti täyden pullon aitoa, hyvin kallista nardusöljyä, voiteli Jeesuksen jalat --Koko huone tuli täyteen voiteen tuoksua. Joh. 12:3.

Koti Betanissa täyttyy tuoksuista. Nardusöljy oli aikansa kalleinta parfyymia. Jeesuksen ajan vieraanvaraisuuteen kuului, että vieraan jalat pestiin ja voideltiin. Maria tuhlaa kokonaisen pullollisen Jeesuksen jalkojen voitelemiseen. Kun kuolema on lähellä aavistuksena, ajan merkitys muuttuu. Maria tiesi, mitä tulevan piti. Tämä mies oli menossa kuolemaan eikä mikään lahja olisi verrattavissa siihen lahjaan, jonka hänen kuolemansa antaisi ihmisille.

Parfyymin valmistaja on varmasti pohtinut tuoksua luodessaan, miltä tuoksuu vaikkapa kevät. Miltä tuoksuu pääsiäinen? Betanin kodissa tuoksuu rakkaus.

Anna Kinnunen

seurakuntapastori, Haminan seurakunta