Jazz saksofonisti Esa Pietilä mukana pitkäperjantain kirkossa

Jazz saksofonisti Esa Pietilä mukana pitkäperjantain kirkossa

Pitkäperjantain sanoma julistaa: Kristus on kuollut meidän edestämme. Hänen sovitustyönsä on täytetty. Siksi tämä on suuri päivä kristikunnassa. Pitkäperjantain raamatunteksteissä seurataan Golgatan tapahtumia ristiinnaulitsemisesta Jeesuksen kuolemaan.

Kotka-Kymin seurakunta järjestää pitkänäperjantaina 30.3. Jeesuksen kuolinhetkenhartauden Kymin kirkossa klo 15. Hartautta mukana toteuttamassa on Jazz saksofonisti Esa Pietilä. Hartaushetki on toteutettu päivän tekstien ja virsien pohjalta osittain improvisaation keinoin.

Esa Pietilä on arvostettu suomalainen saksofonisti ja säveltäjä. Omien soolo- ja sävellysprojektiensa lisäksi Pietilä tunnetaan kansainvälisesti menestyneestä, vakiintuneesta Esa Pietilä Triostaan sekä vuonna 2008 syntyneestä 4 Streams -kvartetista. Pietilän uusin, vuonna 2013 perustettu Esa Pietilä Liberty Ship julkaisi tupla-albumin "Approaching" lokakuussa 2013. Albumi sai upean vastaanoton heti kättelyssä valtakunnan mediassa. Peruskokoonpanojensa lisäksi Pietilä esiintyy lukuisten koti- ja ulkomaisten artistien ja yhteistyökumppaniensa kanssa. Esa Pietilää on luonnehdittu tekniseksi taituriksi, rohkeaksi improvisoijaksi ja visionääriksi sekä tarinankertojaksi, jonka mielikuvitus tuottaa mielenkiintoisia saagoja.