Kuka voi äänestää?

Kuka voi äänestää?

Seurakuntavaaleissa saavat äänestää viimeistään vaalipäivänä 16 vuotta täyttävät evankelis-luterilaisen kirkon jäsenet.

Rippikoulua tai konfirmaatiota ei edellytetä äänestämiseen, jäsenyys riittää. Vaalipäivä tulevissa vaaleissa on 18.11.2018 ja ennakkoäänestysaika on 6.–10.11.2018.

Kirkkoon liittyminen

Saat äänestysoikeuden seurakunnassasi, kun kirkkoon liittymisesi on rekisteröity 15.8.2018 mennessä. Liity kirkkoon -verkkopalvelun kautta voit liittyä kirkkoon helposti ja tietoturvallisesti. Kirjautumalla palveluun pankkitunnuksilla valtaosa tarvittavista tiedoista saadaan suoraan väestötietojärjestelmästä. Lisätietoa kirkkoon liittymisestä

Seurakuntavaalit K-16

Seurakuntavaalit ovat valtakunnalliset vaalit, joissa jo 16-vuotiaalla on äänioikeus. Jos olet vaalipäivään 18.11.2018 mennessä täyttänyt 16 vuotta, saat äänestää. Käytä ääntäsi – sillä on merkitystä. Seurakuntien päätöksentekijöistä suurin osa on varttunutta väkeä – juuri sinulla on mahdollisuus vaikuttaa tähän. Näytetään yhdessä, että nuorten ääni kuuluu.

Nuorten aikuisten vaikuttamisryhmä NAVI toimii edistääkseen nuorten ja nuorten aikuisten vaikuttamismahdollisuuksia kirkossa. Tutustu NAVI:n toimintaan