Su 29.4.2018 Matkalla ja perillä!

Su 29.4.2018 Matkalla ja perillä!

Oon perillä joka askeleella, hetkeen kadonneena, näin pitäis aina matkustaa. Oon perillä joka askeleella, kotiin palanneena, löydän kaiken uudestaan.

Näin laulaa Johanna Iivanainen Perillä kappaleessaan.
Valmismatka, pakettimatka, risteilymatka, omatoimimatka, elämänmatka. Jos sanotaan, että elämä on matka, millaista matkaa sinä teet? Tai mihin olet matkalla? Tai kumpi onkaan tärkeämpää matka vai perillepääsy?
Elämän matkaan sisältyy varmasti monenlaisia vaiheita ja aikoja. Helppoja ja mukavia aikoja. Raskaita ja vaikeita aikoja. Päiviä ja viikkoja, jotka haluaisin antaa pois ja päiviä ja viikkoja, jotka haluaisin elää uudelleen. Mutta elämässä on suostuttava siihen, että matka etenee, kasvoihin tulee ryppyjä, tulee sairauksia, omia tai läheisten.
Jeesus haluaa meidän elävän aidosti ja täydesti elämäämme. En usko, että se on itsekästä ja omaa etua tavoittelevaa elämää. Uskon niin, että aito ja rikas elämä löytyy silloin kun en ajattelekaan omaa parastani ja omaa hyvinvointiani, vaan katson ympärilleni ja haluan olla avuksi toisille.
Taivaan kansalaisena maailmassa olemme matkalla ja matkalla näkee ja kokee paljon, mutta matkan jälkeen voi todeta: Onpas mukava palata kotiin!

Marjo Kujala
Pyhtään seurakunta