Su 13.5.2018 Valtuustosta
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Su 13.5.2018 Valtuustosta

 

Ehkä joku pitää tätä itsekkäänä ja omahyväisenä, mutta silti!
Olen nyt liki vuoden saanut seurata kunnallista päätöksentekoa sekä kaupunginhallituksessa että kaupunginvaltuustossa. 
Kirkon sunnuntain jumalanpalvelukseen kuulu aina myös esirukousosuus.  Siinä rukoillaan yhteisten tärkeitten asioiden puolesta mm. seurakunnan toiminnan, diakonian, lähetystyön puolesta. Siinä muistetaan sekä sairaita sekä kuolevia että myös erilaisessa ahdingossa oleva. Mutta aina siinä myös rukoillaan päättäjien, esivallan puolesta. Tämä rukous on aina ollut tärkeä, mutta nyt se on tullut entistä lähemmäksi. Näin tätä osioita on sanoitettu muutamissa esirukouksissa:
Anna päättäjille vastuuntuntoa, niin että he edistäisivät oikeudenmukaisuutta. Ohjaa heitä toimimaan erityisesti niiden parhaaksi, jotka ovat heikommassa asemassa.
tai
Rukoilemme kaiken julkisen vallankäytön puolesta. Anna viisautta ja oikeudentuntoa. Rohkaise meitä kaikkia rakentamaan yhteiskuntaa, jossa jokaista kohdellaan inhimillisesti ja jossa on turvalista elää.
tai
Rukoilemme valtaa käyttäville viisautta nähdä jokaisen elämän korvaamaton arvo. Avaa niiden silmät, jotka eivät huomaa vastuutaan, niiden korvat, jotka eivät kuule maan hiljaisten ääntä
tai jopa näin
Rukoilemme kansojen ja niiden johtajien puolesta. Varjele heidät vallanhimolta ja anna heille viisautta toimia niin, että kaikkien ihmisten on hyvä elää.
Näillä  mietteillä ja näillä rukouksilla…
…vielä hyvää äitienpäivää kaikille ja kiittäkäämme äideistämme…

Jukka Lopperi
kappalainen, Kotka-Kymin seurakunta

Kuva: Seppo Sirkka