Su 20.5.2018 Juhlasta juhlaan

Su 20.5.2018 Juhlasta juhlaan

Pyhäpäivänä Kymen Sanomat su 20.5.

Keväällä ja kesällä on paljon juhlia. Saarnaajan kirjassa sanotaan: vaivannäkönsä keskellä ihmisellä ei ole muuta onnea kuin syödä ja juoda, ja nauttia elämän iloista. Minä huomasin, että myös tämä tulee Jumalan kädestä.

Tänään vietämme kirkkovuodessa helluntaita. Helluntai on yksi kolmesta suuresta kirkkovuoden juhlasta. Helluntai on vuosi vuodelta jäänyt yhä vähemmälle huomiolle. Helluntaihin ei valmistauduta kuten jouluun ja pääsiäiseen. Suomalainenhan tunnetusti juhlii jo valmistautuessaan ja ennen varsinaista juhlapäivää, aattona.

Helluntai on seurakunnan syntymäpäivä. Helluntaina täyttyi Jeesuksen antama lupaus: Tämän minä olen puhunut teille nyt, kun vielä olen teidän luonanne. Puolustaja, Pyhä Henki, jonka Isä minun nimessäni lähettää, opettaa teille kaiken ja palauttaa mieleenne kaiken, mitä minä olen teille puhunut.

Jeesus piti lupauksensa. Pyhä Henki vuodatettiin helluntaina. Jeesus on Pyhän Hengen kautta lähellä meitä. Pyhä Henki lohduttaa ja johdattaa meitä ja antaa rohkeuden elää kristittyinä tässä tämän päivän maailmassa.

Tämän päivän on Herra tehnyt, iloitkaa ja riemuitkaa siitä! Ps.118:24

Anne Läheniemi