Su 27.5.2018 Hyvä ja armollinen
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Su 27.5.2018 Hyvä ja armollinen

Pyhäpäivänä Kymen Sanomat su 27.5.

Alkukesän juhla-aika alkaa olla parhaimmillaan. Edessä ovat kevätjuhlat ja kesäiset konfirmaatiot. Monen unelma täyttyy, kun saa valkolakin päähänsä tai tutkintodistuksen käteensä. Tiedossa on muutamat kesähäät. Elämä on yhtä juhlaa. Luonto on pukeutunut juhla-asuun, kielot tuoksuvat, linnut laulavat, tuomet kukkivat. On aihetta iloon ja kiitokseen.

Kaiken tämän ulospäin näkyvän rinnalla kulkee elämän toinen virta. Sen vesi on tumma ja siihen kuvastuu synkkiä varjoja. On sairautta, kuolemaa, kysymyksiä. Kaikilla elämä ei ole juhlaa. Elämä on ihmeellinen kudelma. Kovin eriväriset langat on kudottu yhteen.

Kolminaisuuden päivä kertoo, että kuvaamattomasta on luotu kuva. Salattu Jumala on haluttu saada   näkyväksi. Sitä, mikä ylittää kaiken ymmärryksen, ei voi oikein käsittää. Ja kuitenkin tuntuu jollakin salatulla tavalla hyvältä ja lohdulliselta sanoa; Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen. On joku, joka on laittanut loimilangat elämäni kangaspuihin. Hän on Luojani, Lunastajani ja Pyhittäjäni. Hänessä saan levätä.

Usko ei käsittele Jumalan olemusta tiedollisesti eritellen vaan ihmetellen, ylistäen ja hänen tekojaan julistaen. Silloinkin kun en ymmärrä Jumalaa, on elämäni hänen varassaan

Hannu Marttila
Kirjoittaja on rovasti, joka työskentelee Kotka-Kymin seurakunnassa

Kuva: Seppo Sirkka