Kotkan kirkko avoinna tiekirkkona koko kesän

Kotkan kirkko avoinna tiekirkkona koko kesän

Noin 260 Tiekirkkoa etelästä pohjoiseen avaa jälleen ovensa kesäteillä kulkevien iloksi. Tiekirkkoihin voi pysähtyä taivaalliselle tauolle kesäkuusta aina koulujen alkuun asti. Kotka-Kymin seurakunnan kirkoista tiekirkkona toimii Kotkan kirkko. Kotkan kirkko on avoinna ma-pe klo 10-15 (1.6.-31.8.2018).
Kesäisin Kotkan kirkossa on vieraillut noin 5000 kävijää kesää kohden.

Kauan odotetun kesälomamatkan tunnelmat kiristyvät helposti, kun kilometrejä kertyy matkamittariin, mutkaton meno tyssää ruuhkaan, lämpötila kohoaa ja määränpäähän on vielä matkaa. Viilentävä tauko on paikallaan! Jospa pysähtyisitkin tällä kertaa Tiekirkossa, jotka muistuttavat kesällä 2018 sulassa sovussa ja yhteisymmärryksessä tehtävän matkan tärkeydestä.

Tiekirkot on koottu tiekirkot.fi-verkkopalveluun, jonne on listattu myös kirkkojen aukioloajat. Sivuston Google-pohjainen kartta ja reittihaku neuvovat tarkan sijainnin ja ajo-ohjeet perille. Teiden varsilla avoimiin kirkkoihin johdattavat tutut Tiekirkko-liikennemerkit.

Ahkerille kotimaan kiertäjille on tarjolla myös satakunta lasimaalauskirkkoa tai yli 30 keskiaikaista kivikirkkoa. Tiekirkkojen listalla on myös muutama Alvar Aallon luomus. Menneiden vuosisatojen puusepäntaitoja voi ihastella lukuisissa puisissa kirkkorakennuksissamme.

Muistovuoden 1918 hengessä myös Tiekirkko-materiaalit henkivät tänä kesänä menneiden vuosikymmenten tunnelmia. Hetkiä kirkkotieltä pitkin aaltoilevan heinäpellon laitaa tai kohtaamisia kivikirkon pihapiirissä on toteuttanut kuvittaja Petteri Mattila. Tiekirkko-visiitillä voit poimia matkaasi vaikkapa Petterin kuvittaman postikortin ja ilahduttaa ystävää kesätervehdyksellä.