Päihdeleiri Höyterissä jo 36. kerran
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Päihdeleiri Höyterissä jo 36. kerran

Leirillä vanhan perinteen mukaan siivotaan Höyterin rannat mereltä ajautuneista roskista, jotta lasten olisi turvallista olla kesän leireillä ja nauttia Höyterin luonnosta sanan äärellä.

Päihdeleirillä on pitkä perinne. Diakoni Jari Penttilän yli 30- vuotista perinnettä jatkaa nykyään diakoni Jukka-Pekka "Jörö" Enroos.
Leiri on tarkoitettu Kotka-Kymin seurakunnan alueella asuville päideongelmistä kärsiville tai niistä kärsineille henkilöille. Leirille otetaan runsaat parikymmentä leiriläistä haastattelujen perusteella - tarkoitus on, että leiriläinen tietää mihin sitoutuu lähtiessään leirille.
Leirillä tehdään töitä - puhdistetaan rannat meren tuomasta roskasta ja pilkotaan puita tulevia leirinuotioita varten. Myös joka päivä pidetään alustus jostakin aiheesta joko oman väen tai vierailijoiden voimin. Tänä vuonna leirillä kävi kaksi vierailijaa. Leirin aiheena oli ystävyys ja anteeksianto. Ei mitään kevyitä aiheita, mutta leiriläiset ovat aktiivisesti osallistuneet alustuksiin ja niistä nouseviin keskusteluihin, mikä on hyvin tavallista näillä leireillä. Iltaisin olemme saunoneet ja viettäneet yhteisiä iltahetkiä sekä päättäneet päivän iltahartauteen.
Leirikeskuksen emännät ovat pitäneet huolen siitä, että olemme jaksaneet tehdä töitä lämpimästä säästä huolimatta.

Alla kuvia leiristä ja sen tapahtumista.
(Kuvat on "Jörön" ottamia).