Lounaskonsertit Kotkan kirkossa 2018, Lunchtime concerts at Kotka Church

Lounaskonsertit Kotkan kirkossa 2018, Lunchtime concerts at Kotka Church

Lounaskonsertit Kotkan kirkossa on jokavuotinen hyvin suosittu kesäkonserttisarja, joka järjestetään keskiviikkoisin 27.6.-29.8. 2018 klo 12.
Konserteissa esiintyy sekä kotimaisia että ulkomaisia muusikoita ja erilaisia kokoonpanoja. Konserttien kesto on n. 45 minuuttia. Lounaskonsertteihin on vapaa pääsy ja niissä kerätty vapaaehtoinen kolehti ohjataan seurakunnan musiikkityölle.
Sarjan avaa 27.6.2018 vieras kaukaisesta Kazakstaniasta, Keski-Aasiasta, urkutaitelija Saltanat Albikhanova. Saltanat toimii urkujensoiton lehtotina Astanan (Kazakstanin nykyisen pääkaupungin) Taideyliopistossa ja tämä on hänen ensimmäinen konserttivierailunsa Suomessa.

4.7.2018 saadaan nauttia paikallisten jazzmuusikoiden esityksestä. Visa Haarala Swing 42 -konsertti, johon kuuluvat trumpetisti Visa Haarala, kitaristi Wiljami Salminen ja basisti Harri Ruotjoki, toteutetaan yhteistyössä Django-festivaalin kanssa.

Gambisti Mikko Perkola ja sopraano Annamaria Hannonen esiintyvät 11.7.2018 "Dear, if you change - englantilaisia luuttulauluja" – konsertissa. Konsertissa kuullaan englantilaisten barokkiajan säveltäjien lauluja. Laulujen kauneus, näennäinen yksinkertaisuus ja viiltävät kuviot saavat kokonaisuuden uppoamaan syvälle sieluun. Mikko Perkolan taidokas improvisointi luo kehykset lauluille.

Sellisti Aki Yrjä ja hanuristi Mikko Malin musisoivat 18.7.2018 konsertissa. Sello-harmonikkaduo esittää Bachin, Kuusiston ja Kilpiön musiikkia.

”Tribute to Mahalia Jackson” konsertissa 25.7.2018 kuullaan maailman parhaaksi gospellaulajaksi tituleeratun laulajattaren ohjelmistoa jazzin hengessä. Tunnettuja afro-amerikkalaisia spirituaaleja mm. Deep River, Swing Low, Sweet Chariot jne. kuullaan uusin sovituksin. Musisoimassa ovat alttolaulaja Tiina Sinkkonen yhdessä pianisti Eric-Olof Söderströmin, kontrabasisti Patrik Latvalan ja rumpali Thomas Törnroosin kanssa.

Minna Raassinan ”Urkumatka maailman ympäri” -konsertissa 1.8.2018 kuullaan musiikkia maailman eri kolkista. Käsiohjelmassa kerrotaan auttamismahdollisuuksista avustusjärjestöjen kautta niissä maissa, joiden musiikkia kuullaan. Konsertissa soi musiikkia mm. Syyriasta, Nepalista, Afrikan maista, Kiinasta ja Venäjältä. Suomen Kanttori-urkuriliitto valitsi Minna Raassinan vuoden kanttoriksi vuonna 2016 ja hän toiminut Savonlinnan seurakunnan johtavana kanttorina vuodesta 2007.

Puolalainen urkuvirtuoosi Krzysztof Urbaniak esiintyy 8.8.2018 lounaskonsertissa. Urbaniak on voittanut useita palkintoja kansainvälisissä urkukilpailuissa. Hän opettaa urkujensoittoa mm. Krakovassa, konsertoi ympäri maailmaa ja on toiminut asiantuntijana useissa barokkityylisten urkujen rakennushankkeissa.

15.8.2018 ”Ave Maria” –konsertissa esiintymisvuorossa ovat sopraano Anna Adzhemova ja urkuri Maria Lebedeva Venäjältä. Ohjelmassa on barokkiajan aarioita mm. Bachilta, Händelilta, Purcellilta ja Pergolesilta sekä Bachin ja Vivaldin urkumusiikkia.

Sopraano Terttu Iso-Oja ja pianisti Kirill Kozlovski konsertoivat 22.8.2018 Tänä vuonna juhlitaan säveltäjä Oskar Merikannon 150-vuotissyntymäpäivää. Konsertissa kuullaan Merikannon tuttuja ja vähän tuntemattomampia yksinlauluja. Lisäksi ohjelmaan kuuluvat Selim Palmgrenin ja Heikki Sarmannon laulusävellyksiä. Kozlovski soittaa myös Olli Mustosen (1967 -) pianosonaatin Jehkin Iivana.

Kesän viimeisessä 29.8.2018 lounaskonsertissa vieraina ovat nuori venäläinen urkuri-pariskunta Dina Ikhina ja Denis Makhankov. Heidän ohjelma sisältää Bachin, Sweelinckin, Denis Bedardin ja Arvo Pärtin urkusooloja sekä nelikätisesti esitettyjä kappaleita.