Kastepäivä 24.11.2018 Langinkosken kirkossa

Kastepäivä 24.11.2018 Langinkosken kirkossa

Kastepäivä tarjoaa mahdollisuuden valmiiseen ja lämminhenkiseen kastejuhlaan.

Kotka-Kymin seurakunta järjestää valmiin kastepäivän kaikille 0-14-vuotiaille. Tilaisuus pidetään Langinkosken kirkossa lauantaina 24.11. klo 14. Kastetapahtuma on yhteisöllinen ja lämminhenkinen juhla, jossa jokainen kastettava saa yksilöllisen kasteen, ristinmerkin, siunaamisen ja kastekynttilän. Kukin lapsi kastetaan yksitellen, mutta muuten tapahtuma on seurakunnan yhteinen juhla, jossa kaikki kastettavat perheineen ovat yhdessä koolla Langinkosken kirkossa.

Seurakuntapastori Anne Läheniemen mukaan tilaisuus sopii kaikille heille, jotka miettivät lapsensa kastamista sekä käytännön järjestelyjä, kuten missä ja milloin kaste olisi.
– Kastepäivä on yksi helppo ja valmis tapa kastejuhlan pitämiseen ilman mitään stressiä tai perheen omia etukäteisvalmisteluja. Tilaisuus sopii myös nuorille, jotka ovat ilmoittautuneet rippikouluun, mutta joita ei ole vielä kastettu. Tässä olisi hyvä tilaisuus tulla kasteelle jo näin rippikoulun alussa, Läheniemi vinkkaa.

Perheen on helppo saapua valmiiseen kastetilaisuuteen kirkkoon. Varhaiskasvatuksen työntekijöistä koostuva naisyhtye Helmikellot vastaa kastetilaisuuden musiikista. Kasteen jälkeen Toivonsalissa on katettu oma pöytä jokaiselle kastetulle ja hänen läheisilleen. Langinkosken kirkon kahvitusryhmä huolehtii pöytiin tarjoilusta.
– Kastepäivän toteuttamiseen osallistuu monia seurakuntalaisia vapaaehtoisia, mikä viestittää siitä, että kastejuhla on koko seurakunnan yhteinen juhla.

Kotka-Kymin seurakunnassa kastepäivä järjestetään nyt kolmatta kertaa. Kaste on seurakunnan toinen sakramenteista, minkä vuoksi on luontevaa, että seurakunta tarjoaa perheille mahdollisuuden valmiiseen kastepäivään.
– Minuun voi ottaa rohkeasti yhteyttä soittamalla tai laittamalla sähköpostia. Puhelimessa kysyn huoltajan, kastettavan ja kummien tiedot sekä vierasmäärän. Jos perhe haluaa, voimme tavata heidän kanssaan myös paria päivää ennen kastepäivää, Läheniemi kertoo.

Kastepäivään ilmoittautuminen 5.11. mennessä pastori Anne Läheniemelle. Puh. 044 752 9499 tai sähköpostilla **@**.