Su 22.7.2018 Rakennustyöläisen viisaus

Su 22.7.2018 Rakennustyöläisen viisaus

Helle panee rakentajat työmailla lujille. On pidettävä välillä taukoa ja muistettava juoda. Yllättävän monelle rakennustyömaa on jo nuoruudesta tuttu paikka. Niin myös Nasaretin puusepälle. Hän oli tehnyt kesät, talvet rakennustöitä nuoresta pojasta lähtien, aluksi isänsä opastamana.

Hän oli kohdannut monta työnantajaa. Kun pidettiin rakentamisesta ruokataukoa tai kansanjoukko tuli ympärille kuulemaan, hän saattoi puhua rakennuttajista ja urakoista omasta kokemuksestaan.

Järkevä mies rakensi talonsa kalliolle. Alkoi sataa, tulvavesi virtasi ja myrskytuuli pieksi taloa, mutta se ei sortunut, sillä se oli rakennettu kallioperustalle. Tyhmä mies rakensi talonsa hiekalle. Alkoi sataa, tulvavesi virtasi ja myrskytuuli pieksi taloa, ja se sortui, maan tasalle saakka.

Hän tarkoitti kalliolla vertauskuvaa, viittasi elämän perimmäiseen pohjaan, Häneen jonka varassa kaikki lepää.

Juha Tanska
kirjoittaja on Haminan seurakunnan kirkkoherra ja pienviljelijä

Kuva: Seppo Sirkka