Seurakuntavaalien ehdokasasettelu käynnissä nyt

Seurakuntavaalien ehdokasasettelu käynnissä nyt

Marraskuussa valitaan Kotka-Kymin seurakuntaan uudet luottamushenkilöt. He päättävät mm. siitä, keitä valitaan seurakunnan työntekijöiksi, minkälaisia kerhoja pidetään ja keitä autetaan – missä ja miten.
Seurakuntavaalit järjestetään neljän vuoden välein ja ne ovat ennen kaikkea paikalliset vaalit, joissa seurakuntalaisten joukosta valitaan henkilöt suunnittelemaan toimintaa seuraavalle nelivuotiskaudelle. Seurakuntavaaleissa pääset vaikuttamaan oman seurakuntasi tulevaisuuteen.

Asetu rohkeasti ehdolle, huomisen kirkkoa tehdään nyt.

Seurakuntavaalien ehdokasasettelu on käynnissä nyt. Kiinnostaako sinua vaikuttaminen omassa seurakunnassasi? Haluaisitko uudistaa toimintaa?

Seurakuntavaaleissa 18.11.2018 valitaan seurakuntaan uudet luottamushenkilöt. Seurakuntavaaleissa valitaan seurakunnan toimintaa suunnittelevat, kehittävät ja ohjaavat kirkkovaltuuston ja -neuvoston jäsenet. Seurakuntien luottamushenkilöt suunnittelevat, kehittävät ja ohjaavat seurakunnan toimintaa.
Seurakuntavaaleissa valittavat luottamushenkilöt päättävät monista keskeisistä seurakunnan/seurakuntayhtymän toimintaan, hallintoon ja talouteen liittyvistä asioista. Luottamushenkilöt päättävät esimerkiksi seurakunnan kirkollisveroprosentista, talousarvioista ja monista muista talousasioista, rakennushankkeista, avustuksista, monista työntekijävalinnoista ja uusista viroista, seurakunnan toiminnan painotuksista ja seurakunnan tilojen käytöstä.
Luottamushenkilöt äänestävät myös kirkolliskokousvaaleissa eli valitsevat päättäjät kirkon ylimpään päättävään elimeen. Kirkolliskokous päättää esimerkiksi kirkon oppiin liittyvistä kysymyksistä ja koko kirkon taloudesta.

Ehdokkaiksi tarvitaan kaikenikäisiä, eri tavoin ajattelevia seurakuntalaisia

Ehdokkaaksi voi asettua konfirmoitu kirkon jäsen, joka täyttää 18 vuotta viimeistään 18.11.2018 ja on Kotka-Kymin seurakunnan jäsen viimeistään 15.8.2018. Lisäksi ehdokkaaksi asettuvan on annettava kirjallinen suostumus ehdokkaaksi asettumisesta. Ehdokasasettelu päättyy 17.9.2018. Ehdokkaaksi asetutaan valitsijayhdistyksen kautta. Lisätietoa ehdokkaaksi asettumisesta www.kotka-kyminseurakunta.fi