Su 26.8.2018 Testaa millainen Jumalan kuva olet
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Su 26.8.2018 Testaa millainen Jumalan kuva olet

”Kuka minä olen ja mitä haluan?” on tänä self-help -oppaiden ja nettitestien aikana polttava kysymys, vaikka on sitä jokainen ihmissukupolvi vuorollaan tainnut kysellä itseltään. Tällä kertaa siihen liittyy myös muistuttelu siitä, miten mieli tai ruumis voivat sairastua, jos meillä ei ole kosketusta sisimpäämme tai olemme liian ankaria sille, mitä näemme itsessämme.
Raamattu kertoo sinulle, että olet Jumalan kuva. Vastaus, joka herättää uusia kysymyksiä siitä, mitä Jumalan kaltaisuus voi olla. Minä huomasin vastikään laittaa rinnakkain nämä kaksi raamatunkohtaa: Toisessa Mooseksen kirjassa Jumala sanoo: ”Minä olen se, joka olen.” Paavali puolestaan kirjoittaa korinttilaisille: ”Jumalan armosta minä olen se mikä olen, eikä hänen armonsa minua kohtaan ole mennyt hukkaan.”
Jospa siis kaikkitietävän ja rakastavan Jumalan kuvaa meissä on se, että osaamme nähdä itsemme juuri oikein. Huomaamme ne vikamme, jotka vaativat korjaamista, jotta olisimme parempia lähimmäisiä. Emme sulje silmiämme huonoilta puoliltamme, mutta osaamme myös oikein mitata, minkä kokoisia ongelmia ne ovat. Hyvistä ominaisuuksistamme olemme ylpeitä ja onnellisia ja laitamme ne käyttöön.
Jumala näkee meissä ja elämässämme kaiken ja hänen johtopäätöksensä siitä on rakkaus. Jumalan kaltaisuutta meissä on siis sekä tosiasioiden tunnustaminen että rakastava katse. Silti kumpaakin varten tarvitsemme Jumalan armoa. Testaa ja tutki itseäsi, kumpaan sinä kaipaat kipeämmin armoa?

Iida Glumoff
Kirjoittaja on lasten, nuorten ja kaikkien muidenkin pappi Oulunsalosta

Kuva: Seppo Sirkka