Su 9.9.2018 Älä murehdi
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Su 9.9.2018 Älä murehdi

"Älä murehdi etukäteen sellaisista asioista, joiden kulkuun et voi vaikuttaa.” Näin tapasi edesmennyt ukkini sanoa. Hän muistutti lapsiaan ja meitä lastenlapsiaan siitä, että sitten jos jotain oikeasti tapahtuu, voi murehtia. Sitä ennen murehtiminen on ajanhukkaa ja vie elämänilon hyvistäkin hetkistä. Näihin sanoihin palaan aina, kun oikein huolettaa.
 
Raamatussa kerrotaan, että kaikella on määrähetkensä, aikansa joka asialla taivaan alla. Aika itkeä ja aika nauraa, aika on valittaa ja aika tanssia. Ja näinhän se on. On asioita, joihin voin vaikuttaa. Mutta paljon myös asioita: toisten ihmisten valintoja, sairauksia, tapaturmia, luonnon katastrofeja, joille en voi mitään. Niistä etukäteen murehtiminen ei auta.
 
Sitten jos ja kun jotain murehtimisen arvoista tapahtuu, murehdin, suren ja itken, mutta samalla luotan Jumalan huolenpitoon. Vaikeinakin hetkinä uskon että Jumala on kanssani. Niitä hetkiä ennen nautin kuitenkin elämästäni, iloitsen ja kiitän Jumalaa kaikesta siitä mitä minulla on.

Rippikoulutyön pappi Elise Hasanen
Kotka-Kymin seurakunta