Kolahtaako -viikon elokuvat
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Olavi Virta elokuva

Kolahtaako -viikon elokuvat

Mamma Mia 2

Ilosia aikoja - Mielensäpahoittaja

MA 1.10.

Valmentaja

Valmentaja kertoo suomalaisesta yrittäjästä, joka innostuu ja menestyy niin omassa elämässä kuin julkisuudessakin. Hän kerää mammonaa yritysvalmentajana, mutta aina menestys ei tuo onnellisuutta, eikä raha aina riitä täyttämään elämän tyhjiötä. Elokuva tuo esiin maailman, jossa raha on valtaa, naiset ovat kauniita ja ystävyys on ostettavissa. Samalla elokuva kertoo myös tarinan pienestä isän jättämästä pojasta, joka juoksee elämäänsä läpi etsien menestystä, huomiota ja omaa miehuuttaan.

 

TI 2.10.

Fantastinen nainen

Rakastuneet Marina ja Orlando suunnittelevat yhteistä tulevaisuutta. Tarjoilija-Marina haaveilee laulajan urasta ja häntä kaksi vuosikymmentä vanhempi Orlando omistaa painotalon. Eräänä iltana Orlando saa sairaskohtauksen, kaatuu ja menehtyy ensiavusta huolimatta. Tästä alkaa Marinan painajainen, koska häntä epäillään Orlandon kuolemasta. Marinan surua, tai hänen transnaisen identiteettiä, ei kunnioita kukaan. Alkaa taistelu oikeudesta olla fantastinen nainen.

The Post

Vuonna 1971 kaksi amerikkalaista sanomalehteä saavat käsiinsä arkaluontoisia asiakirjoja. Asiakirjoista kävi ilmi, että Yhdysvaltain hallinto oli vuosikausia peitellyt Yhdysvaltain roolia Vietnamin sodassa. The Post kertoo tositapahtumiin perustuvan tarinan siitä, kuinka journalistit päättävät, että peittelyn aika on ohi. Steven Spielbergin ohjaama The Post nostaa esiin kolme tärkeää teemaa: sananvapauden, toimittajien ja vallanpitäjien suhteen sekä naisten aseman.

 

BlacKkKlansman

Suomessa BlacKkKlansman tunnetaan parhaiten siitä, että Jasper Pääkkönen tekee elokuvassa kansainvälisen läpimurtonsa. Elokuva kertoo kuitenkin kiehtovan tositarinan afroamerikkalaisesta poliisista, joka onnistuu soluttautumaan Ku Klux Klaniin. BlacKkKlansman on peloton ja totuudenmukainen tutkielma rotujen välisistä suhteista 1970-luvun Yhdysvalloissa ja hälyttävän ajankohtainen myös tänä päivänä.

 

KE 3.10.

Loveless Rakkautta vailla

Rakkautta vailla kertoo tarinan pariskunnasta, jotka ovat päättäneet erota. Uudet puolisot ovat jo olemassa, enää avioerosta pitäisi kertoa lapselle ja sukulaisille. Poika kuulee huonot uutiset vanhempiensa riitelystä ja päättää karata. Ohjaaja Andrei Zvjagintsev jatkaa Lovelessissa Venäjän varjopuolien ruotimista synkällä ja lohduttomalla kerronnalla, johon mahtuu myös mustaa huumoria.

 

The Death of Stalin

The Death of Stalin on hillitön komedia poliittisesta kilvoittelusta ja vallan tavoittelusta. Kun vuonna 1953 Josef Stalin saa vakavan sairauskohtauksen ja alkaa tehdä kuolemaa, alkaa Neuvostoliitossa kaikkien aikojen poliittinen valtataistelu. Ehdokkaita uudeksi suureksi johtajaksi on monta. Kremlissä kuhisee, kun perheenjäsenet ja vallanjanoiset poliitikot Hruštšovista Berijaan ja Žukovista Molotoviin ottavat tilanteesta kaiken irti.

Three Billboards Outside Ebbing

Elokuva on mustalla huumorilla sävytetty draama naisesta, joka pyrkii selvittämään, kuka murhasi hänen tyttärensä. Kun poliisiviranomaiset eivät pysty kuukausia kestäneestä tutkinnasta huolimatta ratkaisemaan tapausta, ottaa äiti oikeuden omiin käsiinsä. Elokuvan pääosanesittäjä Frances McDormand sai roolistaan parhaan naisnäyttelijän Oscar -palkinnon. Myös Sam Rockwell palkittiin parhaasta miessivuosasta Oscarilla.

 

Wheels of freedom

Elää ja olla elossa ovat eri asiat Ville Jaarannolle. Wheels of freedom dokumenttielokuva seuraa Ville Jaarannon sähköpyörätuolilla tekemään matkaa pitkin Euroopan teitä. Ville haaveilee vapaudesta ja yhdenvertaisuudesta. Vaikka matkalla Ville huomaa, ettei yhdenvertaisuus vielä kaikkialla toteudu, silti arjen harmauteen paras lääke ovat hullut unelmat.

 

Yrittäjä

Yrittäjä on dokumenttielokuva yrittämisen innosta ja eetoksesta, kahdesta yrityksestä kahdessa hyvin erilaisessa Suomessa. Elokuvassa Laineen Honkajoella asuva kuusihenkinen perhe pyörittää tivolia ja ajaa liha-autollaan ympäri maakuntaa myyden perinnelihaa. Samaan aikaan pääkaupunkiseudulla Maija Itkonen ja Reetta Kivelä valmistavat nyhtökauraa, ihmettä, jota kaikki haluavat, mutta jota ei aluksi saa mistään.

 

Olavi Virta

Olavi Virta on elokuva Suomen kaikkien aikojen suosituimmasta laulajasta. Miehestä, jonka unelman sota katkaisi, miehestä, joka nousi köyhyydestä huipulle ja Suomen kansan rakastamaksi esiintyjäksi niin estradeilla kuin elokuvissakin ja joka menetti lopulta kaiken muun paitsi ainutlaatuisen äänensä. Se on elokuva miehestä, joka rakasti kauniita naisia ja jota kauniit naiset rakastivat.

 

 

PE 5.10.

Aurinko sisälläni

Juliette Binoche on Isabelle, eronnut pariisilainen taidemaalari. Hän heittäytyy rakkauden etsintään itseään säästämättä. elokuva kuvaa vaihtuvia romansseja, puheliaita taidepiirejä ja yöllisiä makuukamarivuodatuksia hellästi, sarkastisesti ja välillä myrkyllisen pisteliäästi. Tarjolla on sykettä kiihdyttävä ja uusia näkökulmia rakkauteen kutkutteleva seikkailu.

 

Tyhjiö

Tyhjiö on kipeällä tavalla riemukas elokuva onnistumisen hinnasta ja epäonnistumisen tuskasta. Se nauraa lämmöllä työnteon ja taiteen totisuudelle sekä hetkille, jolloin toinen ei vain tajua. Lähes talkootyönä tehdyssä elokuvassa Tommi Korpelan esittämä kirjailija tuskailee uran ja uuden kirjan luomisen paineessa, näyttelijäkumppani (Laura Birn) tasapainoilee uran ja äidin roolin paineessa.

 

LA 6.10.

Olavi Virta uusintanäytös.

Mamma Mia 2, Here we go again

Tule laulamaan, tanssimaan, jammailemaan, itkemään ja nauramaan! Mamma Mian jatko-osassa matkaamme takaisin maagiselle Kalokairin saarelle Kreikkaan, kokonaan uuden, ABBAn kappaleisiin pohjautuvan musikaalin pariin. Elokuva kulkee ajassa taaksepäin ja kertoo, miten tarina sai alkunsa.

 

 

SU 7.10.

Pikkujalka

Koko perheen animaatioelokuva Pikkujalka (Smallfoot) kääntää legendan Isojalasta päälaelleen, kun fiksu ja nuori lumimies Migo löytää jotain, mitä hän ei uskonut olevan olemassa – ihmisen. Uutinen ”pikkujalasta” tuo hänelle mainetta ja kunniaa, sekä mahdollisuuden saada omakseen unelmiensa tytön. Löytö saa myös yksinkertaisten lumimiesten yhteisön pohtimaan, mitä muuta heidän lumisen kylänsä ulkopuolelta, suuresta maailmasta, mahtaa löytyä.​

 

Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja

Mielensäpahoittaja aikoo kuolla, koska kaikki hommat on tehty ja elämästä kadonnut tarkoitus. Mutta juuri kun oma arkku on valmistumassa, Mielensäpahoittajan luo saapuu uusi elämä. Lapsenlapsi, 17-vuotias Sofia on ongelmissa ja tarvitsee isoisänsä jääräpäisyyttä, viisautta ja takan lämpöä. Mielensäpahoittaja taas saa elämäänsä tarkoituksen ja suuren salaisuuden. Vanhan jäärän ja nuoren kaupunkilaistytön yhteiselämässä kahdesta puolikkaasta kasvaa enemmän kuin yksi kokonainen.

BlacKkKlansman