Su 14.10. klo 18 Kotkan kirkossa

Albatrossin iltakirkko

Tara & Aava

Iltakirkon musiikki koostuu Juha Vainion tuotannosta. Säestyksestä ja esilaulusta vastaa tanssiorkesteri Tara & Aava.

Kotkan kirkossa päästään nauttimaan Juha Vainion sanoituksista ja sävellyksistä sunnuntaina 14.10. klo 18. Albatrossin iltakirkon musiikki koostuu Vainion tuotannosta, ja kaikkia lauluja saadaan kirkossa myös laulaa yhdessä. Säestyksestä ja esilaulusta vastaa tanssiorkesteri Tara & Aava, joka on sijoittunut Tanssiorkestereiden Suomen mestaruus 2018 – kilpailussa finaalikolmikkoon, ja esiintynyt muun muassa Seinäjoen Tangomarkkinoilla.

Ajatus Juha Vainion musiikkiin perustuvasta jumalanpalveluksesta syntyi jo vuosia sitten. Ensimmäinen messu kotkalaisen iskelmäsanoittajan sanoin ja sävelin toteutettiin vuonna 2009, minkä jälkeen Juha Vainioon musiikkiin pohjautuvia messuja on pidetty pariin otteeseen eri kokoonpanoilla. Vainion sanoituksista kappaleet Yksinäinen saarnipuu, Kotkan poikii sekä Ääretön aava ovat olleet mukana messuissa alusta asti.

Musiikin lisäksi iltakirkossa avataan hiukan Vainion sanoitusten taustaa ja sitä, miten sanoitukset kytkeytyvät hengellisiin asioihin.
– Itse kutsuisin näitä messussa laulettavia lauluja sellaiseksi arjen hengellisyydeksi ja kotkalaisen sielunmaiseman kuvitukseksi. Albatrossin iltakirkko on kirkkohetki, johon voi tulla hyvin monenlaisin odotuksin tai ajatuksin, iltakirkon musiikin ja kokonaisuuden yhtenä suunnittelijana toimiva kanttori Jenny Kallberg toteaa.

Yhteistä laulua on tahdittamassa tanssiorkesteri Tara & Aava. Mukana kirjailija Petri Pietiläinen, pastori Maarit Alhosaari sekä kanttori Jenny Kallberg. Yhteistyössä Junnun lauluseura ry.