Ohjeet ja materiaalit ehdokkaille

Ohjeet ja materiaalit ehdokkaille

Hei sinä seurakuntavaaleissa ehdolla oleva!
Näille sivuille on koottu ohjeita ja materiaaleja sinun tueksi vaalikampanjassasi.

Ehdokkaiden valokuvaus:

Kotka-Kymin seurakunnan viestintä kuvaa kaikki ehdokkaat. Kuvan saat myös itsellesi käyttöön. Kuvia käytetään vaalikoneessa sekä Seurakuntalehti Osviitan vaalinumerossa missä kaikki ehdokkaat numeoineen esitellään.

Kuvaukset järjestetään seuraavasti

• To 27.9. klo 14-17.30 Karhulan srk-keskuksen kahviossa
  • Ti 2.10. klo 14-17.30 Kotkan srk-keskuksen F-rapun viestinnän toimipisteessä (1krs).
    Voit tulla kuvattavaksi ko. päivinä sinulle sopivana aikana, erillistä ilmoittautumista ei tarvita.

Seurakunta lisää kaikkien valokuvauksessa käyneiden ehdokkaiden kuvan automaattisesti vaalikoneeseen.

Mikäli et käy seurakunnan järjestämässä kuvauksessa, pyydämme valitsijayhdistysten asiamiehiä toimittamaan ehdokaslistansa ehdokkaiden kuvat seurakunnan viestintään 15.10.2018 mennessä. Kuvat toimitetaan sähköisessä muodossa osoitteeseen **@** tai muistitikulla Kotka-Kymin seurakunta, viestintätoimistosto, Mariankatu 14 F.

Vaalikone

Vaalikone antaa ehdokkaalle mahdollisuuden kertoa itsestään ja asioista, joita hän haluaa pitää esillä seurakunnan päätöksenteossa. Vaalikoneella on suuri merkitys, kun äänestäjä etsii itselleen sopivaa ehdokasta. Tartu mahdollisuuteen ja vastaa vaalikoneen kysymyksiin!

Vaalikoneen aikataulu

Päivämäärä

17.9. 2018

Seurakuntavaalien ehdokasasettelu päättyy

24.9.2018

Vaalikone aukeaa ehdokkaille

24.9.-5.10.2018

Ehdokkaat vastaavat vaalikoneen kysymyksiin

8.10.2018

Vaalikone aukeaa äänestäjille

19.10.2018

Ehdokkaat eivät voi enää muokata vastauksiaan

Vaalikoneeseen voi rekisteröityä vasta 24.9.2018 alkaen

Näin vastaat vaalikoneeseen

Vaalikoneeseen vastataan Ehdokaskone-verkkosivustolla.
Voit vastata vaalikoneeseen tietokoneella tai mobiililaitteella. Vaalikoneen vastaussivusto löytyy osoitteesta:

Sinun on rekisteröidyttävä Ehdokaskone-sivustolle, jotta voit vastata vaalikoneen kysymyksiin. Rekisteröinnin yhteydessä sinun on annettava seuraavat tiedot:

• etunimi

• sukunimi

• seurakunta

• valitsijayhdistys

• seurakuntakoodi (koodin saat valitsijayhdistyksesi asiamieheltä tai seurakunnasta)

Tietojen tulee vastata ehdokkaan suostumuslomakkeeseen annettuja tietoja.
Jokaisella seurakunnalla on oma koodi, joka vaaditaan vaalikoneeseen rekisteröityessä.

Tarkempi ohje vaalikoneeseen vastaamisesta löytyy osoitteesta: http://www.info.seurakuntavaalit.fi/vaalikone/ehdokkaille

Jos vaalikoneen kysymyksiin vastaamisessa on ongelmia, lähetä tukipyyntö sähköpostitse osoitteeseen: **@**. Sähköposteihin vastataan arkipäivisin 8.00-16.00 ajalla 24.9.-5.10.2018 Jos lisäät puhelinnumerosi sähköpostiin, niin tukihenkilö soittaa sinulle.

Mainosmateriaalit

Kampanjoidessasi ehdokkuuttasi voit hyödyntää seurakunnan viestinnän tuottamia valmiita pohjia vaalityössäsi. Pohjat toimivat word-ohjelmalla ja voit täydetää niitä itse omilla tiedoillasi ja ajatuksillasi

• Mainospohja ehdokkaalle A4 - word (liite löytyy sivun alareunasta)

docx liite