Elokuvaviikolla nähdään onnen 15 eri sävyä

Yksi elokuvaviikolla nähtävistä ennakkonäytöksistä on elokuva Olavi Virta. Kommentaattorivieraaksi saapuu muusiikko Heikki Kauppinen.

Elokuvaviikolla nähdään onnen 15 eri sävyä

Ohjelmistoon on koottu sopiva sekoitus kotimaisia ja ulkomaisia uutuuksia.

Suuren suosion saavuttanut Kolahtaako? – elokuvaviikko järjestetään jälleen Kotkassa 1.-7.10. Tämän vuoden teemana on ”Onnen 15 sävyä” viitaten viiteentoista tunnelmaltaan hyvin erilaiseen elokuvaan, jotka esitetään elokuvaviikolla. Tapahtuma järjestetään nyt 15. kerran, minkä vuoksi luku on nostettu myös esille.
– Teemaksi haluttiin tänä vuonna jotain positiivista, siksi teema käsittelee onnen sävyjä. Kaikki elokuvat eivät suoraan edusta onnellisuutta, mutta jokaisessa on kuitenkin nähtävissä onnen eri kirjoa, tapahtumaa suunnittelut Kotka-Kymin seurakunnan nuorisotyönohjaaja Heidi Nykvist kertoo.

Elokuvaviikon ohjelmistoon on koottu sopiva sekoitus kotimaisia ja ulkomaisia uutuuksia. Kotka-Kymin seurakunnan ja Kotkan Leffat Oy:n järjestämän tapahtuman työryhmässä on ollut mukana kirjava joukko elokuvan ystäviä, jotka ovat tuoneet yhteisiin kokoontumisiin ehdotuksia laadukkaista ja ajankohtaisista elokuvista. Elokuvanäytöksiä on enemmän kuin edellisvuosina, muutamana päivänä jopa kolme. Tänä vuonna ohjelmistossa on myös kolme ennakkonäytöstä, jolloin yleisö pääsee kokemaan elokuvan ensimmäisten joukossa. Yksi ennakkonäytöksistä on Jari Sarasvuosta kertova elokuva Valmentaja, jonka ohjaaja Tuukka Temonen saapuu myös paikan päälle kommentaattorivieraaksi. Lisäksi vierailijoina nähdään muun muassa näyttelijä Tommi Korpela elokuvasta Tyhjiö sekä näyttelijät Iikka Forss ja Satu Tuuli Karhu elokuvasta Ilosia aikoja – Mielensäpahoittaja.

Nimekkäät kommentaattorivieraat ovat vuosittain vetäneet runsaasti yleisöä, jolloin näytökset ovat olleet usein loppuunmyytyjä. Tänäkin vuonna yleisö pääsee esittämään kysymyksiä vieraille, kommentoimaan elokuvaa sekä keskustelemaan elokuvan herättämistä tuntemuksista.
– Kommentaattorivieraat tuovat aina lisäarvoa yleisön elokuvakokemukseen. On mielenkiintoista kuunnella elokuvantekijöiden kertomuksia elokuvan tekoprosessista ja kommentaattorivieraan ajatuksia elokuvasta, Nykvist huomauttaa.

Kolahtaako? -elokuvaviikko on vuosien varrella vakiinnuttanut asemansa tapahtumana, joka tavoittaa eri-ikäisiä elokuvien ystäviä Kotkan alueella ja vähän kaupungin ulkopuolellakin. Tavoitteena tänä vuonna on noin 1800–2000 katsojaa. Viime vuonna elokuvaviikko teki yleisöennätyksen 2500 kävijällä, joista parituhatta vieraili elokuvateatterissa ja loput kävi katsomassa Koskenlaskijan morsian -mykkäelokuvan Kymi Sinfonietan säestyksellä.
– Yleisömäärä on ollut nousujohteinen, joka kertoo siitä, että tapahtuma on kiinnostava. Elokuvaviikko on kehittynyt ja saanut ohjelmistoonsa elokuvanäytösten lisäksi muita kiinnostavia elokuvateemaisia tapahtumia, joita tänä vuonna ovat Langinkosken Leidien elokuva-aiheinen konsertti sekä elokuvamusiikin messu ja ”Liperit leffoissa” -luento Langinkosken kirkolla.

Lippuja suositellaan varaamaan etukäteen, sillä varsinkin iltanäytökset ovat elokuvaviikon suosituimpia. Tällä hetkellä Valmentaja, BlacKkKlansman, Olavi Virta, Mamma Mia! Here we go again ja Ilosia aikoja - Mielensäpahoittaja ovat keränneet eniten lippuvarauksia.

Elokuvaviikon suunnittelusta ovat vastanneet Nykvistin lisäksi Matti Jylhä-Vuorio, Tero Lindqvist, Marjo Kiljunen, Jukka Lopperi, Emilia Pulkki, Martti Pentti ja Päivi Silvo.