Kirkko avoinna lasten seikkailulle

Kirkkoseikkailun päätteeksi lapset saivat siunata vanhempansa alttarilla. Kuva: Elina Tuuliainen

Kirkko avoinna lasten seikkailulle

Toiminnallinen kirkkoseikkailu on uudenlainen tapa tutustuttaa lapset kirkkoon ja sen toimintaan. Seuraavat kirkkoseikkailut järjestetään keskiviikkona 31.10. klo 17.30 sekä sunnuntaina 2.12. klo 10.

Langinkosken kirkosta kantautuvat kanteleen sävelet, jotka kutsuvat perheitä peremmälle. Toiminnallinen kirkkoseikkailu on juuri alkamassa. Keskiviikkona 26.9. järjestettiin Kotka-Kymin seurakunnan ihka ensimmäinen kirkkoseikkailu. Kyseessä on kolmiosainen tapahtuma, joka tarjoaa lapsille ja perheille mahdollisuuden tutustua kirkkoon erilaisten tehtävien ja yhteisen tekemisen kautta. Seurakuntapastori Iida Pietala sekä varhaiskasvatuksen ohjaajat Anne Silomaa ja Kirsi Tuominen ottivat vastaan innokkaita seikkailijoita.
– Lasten tehtävänä on etsiä kirkosta ilmapalloja, joihin on kiinnitetty punaisella langalla tehtävälappuja. Tehtävänä on muun muassa laskea, kuinka monta ristiä kirkosta löytyy tai esimerkiksi etsiä, mistä löytyvät kolehtihaavit, Tuominen kertoo.

Toiminnallinen kirkkoseikkailu on aivan uusi tapa tutustuttaa alakouluikäiset ja alle kouluikäiset lapset kirkkoon. Perheille tapahtuma oli rento, sillä lapset saivat liikkua ja tutkia paikkoja omaan tahtiin. Ennen kirkkoseikkailua Langinkosken kirkolla tarjoiltiin myös iltaruoka Meijän keittiössä, minkä jälkeen seikkailuun riitti virtaa nuorimpia myöten.
– On mukavaa, että kirkossa saa olla lapsen kanssa rennosti, 4-vuotiaan Annun äiti Teija Laakso huomauttaa.
Kun ilmapallot oli löydetty ja arvoitukset ratkaistu, oli aika kokoontua alttarille. Ajatuksena oli, että tällä kertaa lapset saivat siunata vanhempansa. Siunaaminen tuntui hiukan jännittävältä, mutta useat lapset rohkenivat alttarille.
– Tällaiset tapahtumat ovat kyllä kivoja, kun kirkko on avoinna ja perheet saavat tulla katsomaan, mitä kaikkea kirkosta löytyykään, varhaiskasvatuksen ohjaaja Kirsi Tuominen summaa.

Seuraavat kirkkoseikkailut järjestetään keskiviikkona 31.10. klo 17.30 sekä sunnuntaina 2.12. klo 10. Lokakuun viimeisenä päivänä kirkkoseikkailu pohjautuu Pyhäinpäivään ja teemana ovat läheiset ja rakkaat ihmiset. Joulukuun kirkkoseikkailussa keskitytään ensimmäiseen adventtiin ja joulun odotukseen.

4-vuotias Annu tutki innokkaana tehtävärasteja äitinsä Teija Laakson avustuksella. Langinkosken kirkosta löytyi kaiken kaikkiaan yhdeksän ristiä. Kuva: Elina Tuuliainen