Kotka-Kymin seurakunnassa 82 seurakuntavaaliehdokasta

Kotka-Kymin seurakunnassa 82 seurakuntavaaliehdokasta

Kotka-Kymin seurakunnan seurakuntavaaleihin jätettiin määräaikaan mennessä kolmen valitsijayhdistyksen asiakirjat. Ehdokkaita listoilla on yhteensä 82. Kotka-Kymin seurakuntademarien listalla on 17 ehdokasta, Laajapohjaisella ehdokaslistalla 40 ehdokasta ja Sanasta 2018 Sitoutumattomien ehdokaslistalla 25 ehdokasta. Seurakuntaan valitaan vaaleilla kaikkiaan 33 valtuuston jäsentä. Seurakuntavaalit järjestetään 18. marraskuuta 2018. Ennakkoäänestys 6.-10.11.2018
Seurakuntavaalit ovat ensimmäiset sen jälkeen, kun Kotkan, Kymin ja Langinkosken seurakunnat yhdistyivät vuonna 2017. Ehdokaslistat ovat nyt yhteisiä koko seurakunnan alueella. Kotka-Kymin seurakunnan kirkkoherra Anna-Tiina Järvisen mukaan muutokset selkiyttävät äänestystä.

– Vaalit ovat nyt yksinkertaisemmat, kun äänestetään vain kirkkovaltuuston jäsenistä, ei enää erikseen erivärisillä lomakkeilla kirkkovaltuuston jäseniä ja seurakuntaneuvoston jäseniä. Lisäksi valitsijayhdistykset ovat yhdistäneet voimiaan siten, että tulevissa vaaleissa kaikilla kolmella valitsijayhdistyksellä on ehdokkaita eri puolilta Kotkaa, Järvinen kertoo.

Seurakuntavaalit on mahdollisuus vaikuttaa monella tasolla. Valitut jäsenet ohjaavat ja päättävät muun muassa seurakunnan toiminnan painotuksista, avustuksista ja talousasioista sekä rakennushankkeista ja seurakunnan tilojen käytöstä. Lisäksi luottamushenkilöt valitsevat päättäjät kirkon ylimpään päättävään elimeen, joka vastaa kirkon oppiin liittyvistä kysymyksistä ja koko kirkon taloudesta.

Vaaleilla pyritään tavoittamaan erityisesti 30–55-vuotiaat sekä nuoret. Muista vaaleista poiketen seurakuntavaaleissa saa äänestää jo 16 vuotta täyttäneet kirkon jäsenet.
– Ennakkoäänestys on laaja, ja sen myötä voi äänestää Pasaatissa, Prismassa, Karhulan seurakuntakeskuksessa tai vaikka samalla kun käyt Meijän keittiössä syömässä tai piipahdat Mussalossa kaupassa. Kylillä kiertelee äänestysauto ja hoivakodeissa ja kouluissa työskentelevät voivat äänestää myös työpaikoillaan, Järvinen huomauttaa.

Seurakuntavaalien ennakkoäänestys on 6.-10.11.2018 ja vaalipäivä 18.11.2018.

Kotka-Kymin seurakunnan seurakuntavaaliehdokkaat

Tähtinen Birgit
Vanha-aho Pirjo
Vornanen Timo